Asansör Sektörü İzmir'de Bir Araya Geldi

TMMOB Elektrik ve Makine mühendisleri odalarınca düzenlenen Asansör Sempozyumu ve Sergisi, İzmir'de başladı.

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamada, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'ndeki etkinliğin açılışında konuşan Türkiye Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, oda olarak özellikle asansörlerin periyodik kontrol çalışmalarında büyük yol kat ettiklerini ve Türkiye'deki asansörlerin büyük çoğunluğunun kullanıma uygun olmadığının tespit edildiğini belirtti.

Çakar, mevcut adımlarla yetinilmemesi, asansörlerin tasarım aşamasından üretim, montaj, kullanım, bakım ve denetim aşamalarına kadar mühendislik hizmetlerinin yaygınlaştırılması gerektiğine dikkati çekti.
Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Güniz Gacaner Ermin, asansör teknolojileri alanındaki çok hızlı gelişmelere bağlı olarak mühendisliğin de öneminin giderek arttığına işaret etti.
Ermin, sempozyumda Türkiye'de ve dünyada yaşanan teknolojik gelişmelerin irdeleneceğini, yasal düzenlemelerin ve standartların sektöre etkilerinin tartışılacağını dile getirdi.
Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mahir Ulutaş ise 3 gün sürecek sempozyum süresince asansör mevzuat ve standartlarındaki hızlı değişimlerin değerlendirileceğini, sektörel uygulamaların derinlemesine işleneceğini ve sektöre konunun uzmanları tarafından çözüm önerileri sunulacağını ifade etti.

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği Başkanı Sefa Targıt da bilimden ve bilimsellikten uzaklaşmanın büyük felaketlere neden olduğunu ve bunun yaşanan acı deneyimlerle görüldüğünü söyledi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile