Asansör Yikimina Karsi Lüks Cipini Barikat Yapti

Asansör Yikimina Karsi Lüks Cipini Barikat Yapti

Antalya’da falezlerde yer alan asansörün yikim kararini uygulamak isteyen belediye ekipleri ile yikimi engellemek isteyen otel görevlileri arasinda adeta köse kapmaca yasandi. Otel yetkililerinden bir kisi ise lüks cipini yikimi engellemek için barikat olarak kullandi. Günün sonunda isletmenin mahkemeden aldigi yürütmeyi durdurma karari sonrasi belediye ekipleri bölgeden ayrildi.

Kiyi mevzuatina aykiri sekilde bir otele ait plaj isletmesi falezler üzerine insa ettigi ve daha önce tepkilere neden asansörün yikimi için Muratpasa Belediyesi Encümen Karari aldi. Yikim öncesi isletmeye gerekli tebligatlar yapilirken bugün sabah saatlerinde Muratpasa Belediyesi’ne bagli is makineleri ve personelin yani sira Antalya Emniyet Müdürlügü’ne bagli ekipler yikim kararinin uygulanmasi için bölgeye geldi. Otel yetkilileri ile Muratpasa Belediyesi görevlileri arasinda ilk olarak otel alanina giris yapamayacaklari, geçislerine izin vermedikleri konusunda küçük çapli tartisma yasandi.

Ekipler yikmak, çalisanlar yiktirmamak için çaba harcadi

Belediye ve emniyet yetkililerinin yikim kararini uygulamak konusundaki israrinin ardindan isletmeye bitisik bulunan Düden Park içerinden çalisma yapilmasi karari alindi. Bunun üzerine otel yetkilileri bu kez de belediye araçlarinin park içerisine giris yapacagi noktayi kendi araçlari ile kapatti. Otel çalisanlari da çekilen hortum ile park içerisindeki yesil alani sulayarak çamur haline getirmeye çalisti. Trafik ekiplerinin çekici vasitasiyla araçlari çekmek istemesi üzerine otel yetkililerinden Dogukan Özer, lüks cipini personelin islatarak çamur haline getirdikleri zemine sürerek önce zemini bozdu ve araçlarin çalismasini engelleyecek sekilde park etti.

Araç ile köse kapmaca oynandi

Belediye ekipleri tarafindan getirilen kum ve is makineleri vasitasiyla bozulan zemin düzeltilerek alan çalisma yapmaya elverisli hale getirildi.

Park içerisine birakilan araci çekmek için yesil alana giren çekiciyi gören Özer, bir kez daha aracin direksiyonuna geçerek aracin yönünü degistirdi ve ardindan alana dökülen kuma aracinin saplanmasini sagladi. Çekici tarafindan kisa bulundugu alandan kaldirilan araç yediemin otoparkina götürüldü. Bu sirada isletme sahipleri Muratpasa Belediyesi tarafindan alinan 2 encümen kararindan birisine mahkemeye basvurarak durdurma karari aldirdi.

Yürütmeyi durdurma karari alindi

Bu karar sonrasi belediye yetkilileri alinan yürütmeyi durdurma kararinin plaj ile ilgili oldugunu, asansörün yikiminin öglen sonu yapilacagini belirti. Isletme yetkilileri ise belediye ekipleri tekrar yikim için tekrar alana gelmeden asansörün yikimini içeren encümen karari içinde mahkemeden yürütmeyi durdurma karari aldi. Alinan karari isletme yetkilileri ve çalisanlar birbirine sarilarak kutladi. Isletmenin mahkemeden aldigi yürütmeyi durdurma karari sonrasi belediye ekipleri bölgeden ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile