Asbaş Genel Müdürü Gürses Açıklaması

Antalya Serbest Bölge İşleticisi AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, serbest bölgede mevcut rıhtımın yetersiz olduğunu ve bölgedeki balıkçıların bir an önce yeni barınağa taşınması gerektiğini bildirdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ATSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Serbest Bölge Müdürü Ahmet Kar ile ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, serbest bölge sınırları içinde bulunan balıkçıların yeni yapılan Balıkçı Barınağı'nın taşınması konusunda halen bir adım atılmadığını kaydetti.

Serbest bölgede üretilen yatların boylarının uzadığını, halen 60 metreye kadar lüks yat yapıldığını belirten Gürses, "Önümüzdeki aylarda 60 metrelik ve 47 metrelik iki lüks yat denize indirilecek. Mevcut rıhtım yetersiz. Balıkçı barınağı sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bir an önce ihalenin yapılıp balıkçıların taşınması gerekiyor" dedi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da serbest bölge ve Antalya Limanı'nın Antalya'daki bozuk kentleşmenin en çarpıcı örneklerinden olduğunu kaydetti.

Antalya Limanı ve serbest bölgenin çevresindeki genişleme alanının doğru planlanmamasının, limanın etkin çalışmasından trafik sorununa kadar çok sayıda problemi ortaya çıkardığını ifade eden Budak, "Bugün yaşadığımız sıkıntıların sebebi, maalesef kent vizyonunun bugüne kadar doğru şekilde ortaya konamaması, çarpık kentleşmeyi önleyecek önlemlerin alınmamış olması" değerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile