Asçi Olarak Görev Yaptigi Okuldan 53 Yasinda Marangoz Ustasi Olarak Mezun Oldu

Asçi Olarak Görev Yaptigi Okuldan 53 Yasinda Marangoz Ustasi Olarak Mezun Oldu

Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yemekhanesinde asçi olarak görev yapan 53 yasindaki Ahmet Alpan, “Okumanin yasi yoktur” diyerek görev yaptigi okulun mobilya ve iç mekan tasarim bölümünden mezun oldu. Diplomasini Okul Müdürü Hüseyin Salar’in elinden alan asçi Ahmet Alpan, “Gençlere örnek olmasi amaciyla kendimizi ispatlamaya çalisiyoruz. Okumanin yasi yok” dedi.

Manisa’da küçük yasta anne ve babasini kaybeden 53 yasindaki Ahmet Alpan yetistirme yurdunda büyüdü. Yurtta ilk olarak terzilik meslegini ögrenen Alpan, daha sonra görev yaptigi Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meraki olan asçilik meslegine basladi.

Burada asçilik konusunda kurslara giderek usta ögretici olan Alpan’in içindeki ögrenme ve okul aski bitmedi. Ilkokuldan sonra egitimine devam edemeyen Alpan, esi ve oglunun da destegiyle 40 yil sonra okul siralarina geri döndü. Önce ortaokulu bitiren Alpan, daha sonra görev yaptigi Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdürü Hüseyin Salar ve ögretmenlerin de tesvikiyle görev yaptigi okulda aksam egitimine kayit oldu. Yeniden okulla bulustuktan sonra kalan hikayesini tamamlamaya karar veren Alpan, asçi olarak çalistigi okulun mobilya ve iç mekan tasarim bölümünü bitirerek mezun oldu. Gündüzleri yemek yapan, aksamlari da açikögretim ögrencileri için okulda verilen derslere katilan Alpan, 40 yil sonra lise diplomasina kavustu.

Duygularini anlatan Ahmet Alpan, “Ben 53 yasindayim. Esim ve çocugumun tesvikleriyle önce ortaokula basladim. Daha sonra Manisa Endüstri Meslek Lisesi’ne asçi olarak geldim. Buradaki müdürlerimiz, ögretmenlerimiz okul bünyesinde açik lise oldugunu söyledi.

Burada gündüzleri isimi yaptim, aksamlari da gece okuluna yazildim. Mobilya ve iç mekan tasarim bölümüne yazildim. Gayretlerimizle bitirdik. Gündüzleri çalistim, aksamlari gece okuluna gittim. Ögretmenlerimizin yardimiyla kendi gayretlerimizle okulumuzu da bitirdik” dedi.



“Gençlere örnek olmasi amaciyla kendimizi ispatlamaya çalisiyoruz”

Gençlerin kendisini örnek almasini isteyen Alpan, “Gençlere örnek olmasi amaciyla kendimizi ispatlamaya çalisiyoruz. Okumanin yasi yok. Gelsinler burada ögretmenlerimiz çok iyi egitimler veriyorlar. Bütün gençlere okumalarini tavsiye ediyorum. Aksamlari evde derslerime çalistim. Burada bos vakit buldukça derslerime çalistim. Ögretmenlerimiz de çok yardimci oldular” diye konustu.



“Önümüzdeki yil da üniversite sinavlarina hazirlanarak giderecegim”

Yetistirme yurdunda büyüdügünü ve maddi imkansizliklardan dolayi okuyamadigini anlatan Alpan, “Maddi imkansizliktan okuyamadim. Yetistirme yurdundan çikmayim ben. Anne ve babamin vefatindan dolayi yetistirme yurdunda büyüdüm. Oradan da okuyamadik ama sonradan gayretlerimizle bitirdik. Asil meslegim ise terzilik. Yetistirme yurduna kadar terziye girdim. Daha sonra kamuya girdigimde asçi oldum. Burada da asçilik kurslarina gittim. Asçi olarak da usta ögreticilik belgesi aldim” ifadelerini kullandi.

Okumanin kendisine heyecan verdigini belirten Alpan, “Okumak güzel, zevkli, heyecanli oluyor. Liseyi yarida birakanlara, okuyamayanlara tavsiye ediyorum. Üniversiteyi de düsünüyorum. Önümüzdeki yil da üniversite sinavlarina hazirlanarak giderecegim” diye konustu.



“53 yasinda bu diplomayi almasi gençlerimize de iyi bir örnek”

Okulun asçisi Ahmet Alpan’i tebrik eden Müdür Hüseyin Salar, “Eger içinde bir meslek ögrenmek ukde olarak kalan vatandaslarimiz varsa ögrenmenin yasi yok. Bunu her zaman yapabilirler. Özellikle bizim mesleki açik lisemiz var. Gündüz kendi isleriyle mesgul olup, aksam 17.30’dan sonra 6 alandan hangisini seçeceklerse o alanda açik meslek lisesinde hem meslek ögrenirler hem de lise diplomasi almaya hak kazanirlar. Bizim asçimiz da gündüzleri sag olsun 250 ögrencimize tek basina yemek çikariyor. Yemeklerini veriyor, temizligini yapiyor, sonraki günün programini hazirladiktan sonra 17.30’daki derslere devam ederek bu basariyi yakaladi. Disardan diploma alan gençlerimiz de var. Asçimizin 53 yasinda bu diplomayi almasi gençlerimize de iyi bir örnek. Eger belirli bir sebeple egitimin disinda kalmislarsa agustos ayinda bize müracaat edebilirler. Açik meslek lisesinde kayitlarini yaptirirlar. Gündüzleri kendi isleriyle mesgul olup, aksamlari da okullarina gelirler. Milli Egitim Bakanligimiz da bu programi tesvik etmekte ve ögretmenlerimiz de mesai saatleri disinda okula gelerek ögrencilerimize egitim vererek fedakarlik etmekte” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile