ASELSAN, SAHA Istanbul Üyesi Firmalarla Sanayilesme Etkinliginde Bulustu

ASELSAN, Savunma Havacilik ve Uzay Kümelenmesi Dernegi (SAHA Istanbul) üye firmalariyla sanayilesme etkinliginde bir araya geldi.

Etkinligin açilisinda konusan ASELSAN Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Haluk Görgün, ASELSAN'in SAHA Istanbul'a üye olan ilk vakif sirketlerinden biri oldugunu söyledi.

SAHA Istanbul'un her geçen gün basarili çalismalarina devam ettigini vurgulayan Görgün, geçen sene 3 boyutlu sanal EXPO fuarinin düzenlendigini animsatti.

Görgün, Dernegin sektörün ihtiyacina yönelik nitelikli yöneticiler yetistirmek için baslattigi ve kendisinin de ders verdigi SAHA MBA Programi'na deginerek, programin zenginlesmesine gayret gösterdiklerini dile getirdi.

SAHA Istanbul'un Avrupa'nin en büyük kümelenmelerinden biri olduguna isaret eden Görgün, "SAHA Istanbul'un 645 üyesinin yaklasik 3'te biri burada. ASELSAN'in 50 stratejik partnerinin 17'si de SAHA Istanbul üyesi firmalardan olusuyor. Bu etkinligin de is birliginin artmasina katki saglayacagina inaniyorum." diye konustu.

Görgün, etkinligin çiktilarini takip edecegini belirterek, ülke menfaatlerine katki olusturmak adina tüm katilimcilardan destek istedi.

Tedarik zinciri yönetimi konusunda 2018'de degisiklige gittiklerini hatirlatan Görgün, bunu genel müdür yardimciligi seviyesine tasidiklarini, uçtan uca millilesme ve yerlilesme çalismalarina, birlikte üretme-gelistirmeye hizli bir sekilde adapte olmanin adimini attiklarini söyledi.

Görgün, hizlandirma, etkilesim olusturma, kritik teknolojilere birlikte yönelme anlaminda yapilan etkinligin önemine isaret etti.

- "Sürekli bizimle iletisimde kalin"

SAHA Istanbul Genel Sekreteri Ilhami Keles de etkinlikte ASELSAN yetkililerinin üye firmalarla görüsecegini ifade etti.

Dernegin mobil iletisim uygulamasina deginen Keles, üye firmalardan, günlük haberlerin yani sira proje, ihale ve etkinlik duyurulari paylasilan uygulamadan daha fazla istifade etmelerini talep etti.

Keles, SAHA MBA Programi'nin yeni dönemini 27 Eylül'de baslatacaklarini belirterek, "Programda hedefimiz 2026'da dünyanin en prestijli 10 programindan biri haline gelmesi. Isi üretim olan insanlarin yönetim alaninda da kendilerini gelistirmeleri için önemli bir firsat sunuyoruz." diye konustu.

Geçen yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini kosullari nedeniyle sanal olarak düzenledikleri SAHA EXPO'ya deginen Keles, etkinligi bu yil hem fiziki hem sanal olarak gerçeklestireceklerini ve bir önceki fuarin 5 kati büyüklükte olacagini bildirdi.

Keles, firmalarin SAHA Istanbul'dan daha fazla faydalanabilmeleri için kendileriyle sürekli iletisimde bulunmalarini istedi.

- "Tedarikçi sayimizi artirdik"

ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardimcisi Nuh Yilmaz da etkinlikte Türkiye'nin 12 ilinden 186 firmanin yer aldigini, etkinlik süresince 700'ü askin görüsme yapilacagini ifade etti.

Sirketin son yillarda önceki kazanimlarin üzerine yenilerini ilave ederek çalistigini dile getiren Yilmaz, "Hem ciromuzu hem de tedarikçi sayilarimizi artiriyoruz. ASELSAN 3 yil öncesinde 1,4 milyar dolar ciro yaparken geçtigimiz yili 2,3 milyar dolar ciroyla kapatti. Insallah 3 milyar dolarlari da yakin bir zamanda görmek nasip olur." dedi.

Yilmaz, 5 bin 300'ün üzerinde tedarikçiyle çalistiklarini belirterek, bunlarin 3 bin 200'den fazlasinin yerli tedarikçilerden olustugu bilgisini verdi.

Konusmalarin ardindan günün anisina plaket ve hediye takdimleri yapildi. Daha sonra toplu fotograf çekimi gerçeklestirildi.

Etkinlik süresince ASELSAN'in tüm çalisma alanlarindan paydaslari SAHA Istanbul üyesi firmayla bir araya gelecek. Görüsmelerde millilestirmeden tedarik zincirine Ar-Ge'den teknoloji ve strateji yönetimine kadar birçok konu ele alinacak. Ikili is birliklerinin artirilmasina yönelik potansiyel firsatlar degerlendirilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile