Asem'den 'Dünya Tiyatrolar Günü' Etkinliği

Asem'den 'Dünya Tiyatrolar Günü' Etkinliği

Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi Derneği (ASEM) tarafından "Dünya Tiyatrolar Günü' nedeniyle düzenlenen tiyatro gösterisi yoğun ilgi gördü.

  Aydın Belediyesi Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi ' nde düzenlenen etkinliğe ASEM Başkanı Ali Aslan , Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şube Başkanı Mustafa Yormaz , ASEM üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı .
Etkinlikte konuşan ASEM Başkanı Ali Aslan , " Federico Garcia Lorca ; ' Tiyatro , kitaptan uyanan ve insana dönüşen şiirdir ' der . Tiyatro milletler ve kültürler üstüdür . Her sahnede yeni bir yaşam , her yaşamda yeni bir yorum , her yorumda farklı bir tattır tiyatro . Tiyatro , eğlendiren , eğiten ve aynı zamanda aydınlatandır . Tiyatro her kelimesine milyonlarca anlam yüklenebilendir . Tiyatro yılda sadece bir günde anılan ama her saniye duyumsanan , görülendir . Sadece alkışlarla doymaya mahkum olmuş sahne emekçilerinin , çığlığıdır tiyatro . Tiyatro anlatılamayan , tiyatro sadece yaşanabilendir . Sahnede ölmeye yemin etmiş tüm tiyatrocuların ve alkışta cömert olan tüm tiyatro severlerin dünya tiyatrolar günü kutlu olsun " dedi .
Aslan ' ın konuşmasının ardından ASEM üyesi tiyatrocular tarafından hazırlanan tiyatro oyunu sahnelendi . Tiyatrocoların sahnelediği oyun beğeni toplarken ; oyunun sonunda sahneye gelen davetli ve oyuncular büyük alkış aldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile