Asilamada Yüzde 81 Oranini Asan Kastamonu'da Vakalar Yeniden Artisa Geçti

Asilamada Yüzde 81 Oranini Asan Kastamonu'da Vakalar Yeniden Artisa Geçti

Kastamonu’da, asilama oraninda yüzde 81,8 seviyesine ulasirken, korona virüs vaka sayilari da yükselmeye basladi.



Kastamonu’da vatandaslarin yüzde 81,8’inin asilanmasina ragmen, bir vaka sayilari yükselise geçti. Omicron varyantinin ortayi çikmasi sonrasinda vaka sayilarinin yükseldigi Kastamonu’da, tedbirler arttirildi. Kentte yasayan vatandaslar ise, insanlarin birçogunun tedbirlere uymadigini ve bu sebeple vaka sayilarinin yükseldigi söyledi.



"OMICRON GIBI VARYANTLARIN SONU OLMAYACAGINI DÜSÜNÜYORUM"

Sürekli yeni varyantlarin ortaya çikmasinin endiselendirdigini söyleyen üniversite ögrencisi Zeynep Kaçarlar, “Su anda zaten dünya genelinde birçok varyanttan bahsediliyor, Delta, Omicron gibi varyantlarin sonu olmayacagini düsünüyorum. Bu nedenle bu sekilde yasamayi ögrenmemiz gerekiyor, sosyal mesafe ve hijyen gibi tedbirleri almamiz gerekiyor. Zaten bir buçuk yildir online sekilde uzaktan egitim yapiliyordu, fakat uzaktan egitimden çok verim alamadigimiz düsünüyorum. Bu nedenle egitimlere online olarak devam edilmesini istemiyorum, yüz yüze egitim daha verimli. 2 doz Biontech asisi olmustum, aslinda 3. doz asim da geldi, Türkovac mi Biontech asisi konusunda kararsizim.3. doz asiyi vurdurmayi düsünmüyorum. Bence su anda 2 doz asinin yeterli oldugunu düsünüyorum. Çünkü zaten Biontech asisinin yan etkileri hakkinda çok fazla bilgiye ulasilamadi” dedi.

Ahmet Baydemir isimli vatandas ise dentimleri yetersiz buldugunu söyleyerek, “En çok da korunmaya ihtiyacimiz var ama buradaki vatandaslarin yüzde 60’i kurallara uymuyor. Bizim burada belediye ve polisler kahveleri denetlemiyor, git Kuzeykent’e bütün ögrenciler kafelerde. Bir de bazi arkadaslarimiz, ’Müslüman asisi Türkovac asisi çikti, ondan vurulacagiz’ diyorlar. Türkovac asisi çikmis, ben de Türkovac asisini olacagim ama bizim bazi diger asilardan olmayan kardeslerimiz Türkovac asisi olacagiz diyorlar, bu da asi olmayanlar için iyi bir fikir” diye konustu.



“SON 2 AYDIR SOKAKLARDA MASKESIZ GEZEN INSANLARI GÖRÜYORUZ”

Kastamonu’da Omicron varyantinin görülmesi ile ilgili degerlendirmede bulunan Mahmut Islamoglu da, kapanmanin söz konusu olmayacagini düsündügünü belirterek, “Vatandaslarimiz bu konuda dikkat etmiyor. Son 2 aydir sokaklarda maskesiz gezen insanlari görüyoruz. Vatandasin dikkat etmemesinden dolayi kaynaklanan bir durum. Ben kapanmanin söz konusu olacagini düsünmüyorum” seklinde konustu.



“KAPANMA OLMAMASI IÇIN NE GEREKIRSE YAPARIZ”

Kapanmayi tehlike olarak gördügünü söyleyen Muhammet Yilmaz ise “Kiz kardeslerim uzaktan egitim seklinde ögrenim görüyor. Ama herhangi bir durumda kapanma söz konusu olursa tehlikeli. Gerekirse asi ve diger tedbirler olsun ne denilirse yapmaya haziriz. Eger ki güvenilir bir asi ise tüm Türkiye’nin Türkovac asisini yapmasini öneririm. 3’üncü asiyi vurma imkanim olursa Türkovac asisini vurulurum. Ben su anda Biontech oldum, Türkovac asisini da vurdururum. Bu herkes için önemli bir sey. Türkiye’nin asisi ola Türkovac’a güveniyorum, zaten Saglik Bakani da vuruldu. Gidip bizzat kendim Türkovac asisini vurdururum” dedi.



“VÜCUDUMA FARKLI ASILARIN GIRMESINI ISTEMIYORUM”

Vücuduna farkli asilarin girmesini ve farkli asilar olmak istemedigini dile getiren üniversite ögrencisi Özlem Delibas da, sunlari kaydetti:

“Ben iki doz Biontech asisi vuruldum. Biontech asisinin faydasini gördüm. Bence etkili oldu. O dönemde Türkovac asisi çikmamisti. Farkli asilari olmak ve vücuduma farkli asilarin girmesini istemiyorum. Biontech olduysam Biontech ile ilerlemek istiyorum, Sinovac olduysam Sinovac ile ilerlemek isterdim ya da Türkovac asisi olsaydim Türkovac asisi ile ilerlemek isterdim. Türkovac asisinin yapimi ile ilgili büyük bir çaba sarf edildi ama sanirim Türkovac asisi olmak istemezdim.”

(Vedat Yunus Ikizoglu-IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile