Asilsiz Paylasim Yapan Kisi Tutuklandi

Konya’nin Aksehir ilçesinde 1 kisi hakkinda asilsiz paylasimda bulundugu sikayeti üzerine gözaltina alinan süpheli sahis, çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Edinilen bilgiye göre, Aksehir Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligine basvuran D.Y. isimli bir kisi, kendisinin bilgisi olmadan resminin çekilerek sosyal medya hesabi üzerinden paylastigi ve resminin üzerine de “bu kadini gören polise bildirsin insanlari takip edip çocuk kaçiriyor” seklinde yazdigi iddiasiyla T.Y.’den oldu. Sikayet üzerine ekipler tarafindan sorusturma baslatildi. Sosyal medya hesabinda bu sekilde paylasim yapan T.Y., Cumhuriyet Savcisinin talimati ile gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen süpheli T.Y, burada çikartildigi mahkemece tutuklandi.

Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan “çocuklarin kaçirilmaya çalisildigi” yönünde sosyal medya üzerinden asilsiz paylasimlar yapildigina dair yapilan yazili açiklamada, “Son günlerde sosyal medya platformlari ve mesajlasma uygulamalari üzerinden halk arasinda korku ve panige sebebiyet verebilecek ‘çocuklarin kaçirilmaya çalisildigi’ yönünde görseller paylasildigi tespit edilmistir. ‘Çesitli plakali araçlar ile çocuklarin kaçirilacagi’, ‘kilik degistirip çocuk kaçirildigi’ ifade edildi. Yetkililer tarafindan yapilan açiklamalar sonrasinda paylasimlarin devam edildigi ve emniyet müdürlügü birimleri çocuk kaçirma olayi ile ilgili herhangi bir müracaatin olmadigi aktarilirken, paylasimlarin dezenformasyon içerikli oldugu belirlenmis olup bu tür paylasimlara itibar edilmemesi önerildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile