ASİMDER'den Azerbaycan Konsolosluğu'na Ziyaret

ASİMDER'den Azerbaycan Konsolosluğu'na Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Fariz Ceferov’u ziyaret etti.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Kesemen ve Nizamettin Uca ile Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Fariz Ceferov’u ziyaret ederek, SOCAR’ın Hazar Deniz’indeki güneşli tesislerinde çıkan yangın sonucu hayatlarını kaybedenlerle ilgili başsağlığı dileklerinde bulundular. ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan’a ait enerji şirketi SOCAR’ın Hazar Deniz’indeki tesislerinde fırtına nedeniyle güneşli yatağında yer alan 10. platformda gaz hattının yerinden çıkması sonucu bir yangın meydana geldiğini anımsatarak, şahsı ve ASİMDER üyeleri adına yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara şifalar dilediğini belirtti.

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolos Yardımcısı Fariz Ceferov ise, ASİMDER’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ASİMDER kurulduğu günden bu yana Azerbaycan’ın sevinçli ve kederli olaylarında özellikle Karabağ meselesinde hep Azerbaycan’ın yanında oldu. Bugünde ülkemizde yaşadığımız talihsiz yangın kazasında da 30’u aşkın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu olay tüm ülkemiz gibi kardeş ülke Türkiye’yi de üzmüştür. Bu ziyaretlerde bu üzüntünün ve iki ülke halkı arasındaki akraba bağının ispatı olmuştur. Ülkem adına ASİMDER ve yöneticilerine yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile