Asimed'den Ermenistan Silah Kaçakçısı İddiası

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Yönetim Kurulu Başkanı Yrd

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermenistan'ın silah kaçakçılığı yaptığını iddia etti. Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "2008'in sonlarına doğru Ermenistan'ın yürüttüğü illegal silah sevkiyatı nedeniyle, bu ülke ile ABD arasında ciddi sorunlar yaşanmaya başlandı" dedi.
Sözde soykırım iddialarıyla Türkiye'yi uluslararası arenada zor durumda bırakmaya çalışan Ermenistan'ın Bulgaristan'dan satın aldığı 1000 anti-tank roketi ve 260 ağır makineli silahı önce İran'a ardından da Irak'taki Şii isyancılara gönderdiğinin ABD kayıtlarına girdiğini belirten ASİMED Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, o dönem Ermenistan Savunma Bakanı olan Sargisyan'ın silah kaçakçılığı içerisinde başrol oynadığını kaydetti.
Resmi kayıtlara göre Ermeniler'in gönderdiği bu silahlarla bir Amerikan askerinin öldürülmüş, en az 10 askerin de yaralanmış olduğunun iddia edildiğini anımsatan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Bir başka iddiaya göre ise ölen ve yaralanan askerlerin sayısı çok daha fazlaydı. ABD, Irak'ta kaldığı süre içerisinde, Ermenistan aracılığıyla bu ülkeye bir hayli silah geldiğini belirledi. Hergeçen gün, sevkiyat dahilinde bulunan teçhizatlar ele geçiriliyordu. Amerikan istihbarat kaynakları, bu silah sevkiyatının bütün ayrıntılarını biliyor. Bu kaynaklara göre RPG-22 Antitank roketleri Vazovski Mashinostroitelni Zavodi fabrikasında, ağır makineli silahlar ise Bulgar silah üreticisi Arsenal tarafından üretilmişti. Yine Amerikan kaynaklarına göre silahlar Ermenistan eliyle önce İran'a sonra da Irak'a gelmiş. Bu silah sevkiyatının anlaşması, devlet destekli bir şirket olan Zao Veber ve İranlı silah tüccarı Abbas Abdi Asjerd arasında yapılmış. Ve yine iddialara göre Ermenistan'ın silahlar için Bulgaristan'a ödediği parayı da İran finanse etmiş. Paranın transferi de bir Ermeni bankası üzerinden yapılmış" diye konuştu.
Ermenistan'ın taşeron bir tüccar gibi davrandığı bu ticari oyunda hamisi konumundaki ABD'ye ve Bulgaristan'la yaptığı anlaşmaya sadık kalmadığının anlaşıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Sargisyan, silahların Ermenistan'da kalacağına dair Bulgaristan'a yazılı garanti vermiştir. İhaneti bir yaşam tarzı haline getirmiş olan bu insanlar, üç beş kuruş için silahları illegal örgütlere göndermiş ve Amerikan askerlerinin ölümüne neden olmuştur. Amerika'nın baskıları karşısında, bu sevkiyatları önce inkâr etmeye çalışan Sargisyan, Amerika'nın muazzam yaptırımlar yapacağını bildirmesi üzerine bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı konusunda söz vermiştir. Daha önce de Bulgaristan'a resmi sözler veren ama tutmayan Sargisyan'ın bu sözü Amerika Birleşik Devletleri tarafından ihtiyatla karşılanmış ve Ermenistan silah konusunda Amerika tarafından sıkı bir denetim altına alınmıştır. Yani Amerika'da tıpkı Pers, Roma, Bizans, Sasani, Selçuklu ve Osmanlı Devletleri gibi Ermenistan'ın ihanetiyle tanışmıştır. Ve Amerika etkinliğini kaybettiği ilk gün, ilk darbeyi Ermenilerden yiyecektir" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile