ASİMED: Ermeni Diasporası İran'da sözde soykırım propagandasına hazırlanıyor

ASİMED: Ermeni Diasporası İran'da sözde soykırım propagandasına hazırlanıyor

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeni diasporasının İran'da propaganda faaliyetine hazır

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeni diasporasının İran'da propaganda faaliyetine hazırlandığını belirterek, "Ermeni örgütleri; asılsız iddialarının propagandasını yapmak için ilk etapta İran'a yönelik bir web sitesi oluşturacaklar." dedi.

Ermeni diasporasının sözde soykırımı anlatmak için İran'da çalışmalara başladığı iddia edildi. ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, Ermenilerin sözde soykırımın 95. yıl dönümünde İran'ın başkenti Tahran'da yoğun propaganda faaliyetine hazırlandığını söyledi. Eğilmez, bu kapsamda Ermeni sivil toplum örgütlerinin, İran resmi makamlarından gerekli izinleri aldığının iddia edildiğini dile getirdi. Eğilmez, diasporanın İran'da ilk etapta bir web sitesi oluşturacağını, ardından da sözde soykırımı anlatan kitapların ve kısa filmlerin olacağı bir kütüphane açılacağını ileri sürdü.

Ermeni çetelerinin 1914-1918 yıllarında İran'ın Hoy, Selmas, Urmiye, Tebriz ve Makü şehirlerinde katiamlar yaptıklarını anlatan Eğilmez, Ermeni çete üyesi Antranik'in, 1918'de sırf müslüman oldukları için Farslıları katlettiğini hatırlattı. İran ile Türkiye arasında dostluk ve kardeşlik bağları bulunduğu ve bunun geçmiş yıllara dayandığını ifade eden ASİMED Başkanı Eğilmez, iki halkın yüzyıllarca aynı coğrafya üzerinde yan yana yaşadığını belirterek, Türkiye'nin coğrafi konumu, askeri ve ekonomik gücüyle bölgede huzurun tesisine katkı sağladığını vurguladı.

ASİMED olarak, diasporanın faaliyetlerine karşı İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a mektup yazdıklarını anlatan Eğilmez, şöyle konuştu: "Biz dernek olarak hem bu iddiaların doğruluğunu sormak hem de diasporanın İran vatandaşları için yalanlarla örülü bir ağ hazırladığını anlatmak, ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a yazdığımız mektubu iletmek için İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Konsolosluğu'ndan randevu talep ettik. Yaklaşık bir hafta bekletildikten sonra, konsolosluk, bu ziyaret talebimizi nazikçe reddetti. Geleneklerinde misafirperverliğin çok önemli bir yer tuttuğunu bildiğimiz İran halkını temsil eden konsolosluğun bu tutumunu protesto ederek, Ahmedinejad'a yazdığımız mektubu postayla gönderdik. Ayrıca, diasporanın İran'daki faaliyetlerini yakından izleyerek, 1915 olaylarını ve Ermeni çetecilerin gerçekleştirdiği müslüman katliamlarını, imkânlarımız ölçüsünde İran halkına anlatacağız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile