Asiri Sicakliklara Ragmen Üreticiler Is Basinda

Asiri Sicakliklara Ragmen Üreticiler Is Basinda

Tüm yurdu etkisi altina alan çöl sicakliklari hayati olumsuz etkilemeye devam ederken Sarigöllü üzüm üreticileri üzümlerini korumak için baglarda çalismalarini sürdürüyor.

Hava sicakliginin 40 derecenin üzerine ulastigi Manisa’nin Sarigöl ilçesinde üzüm üreticileri hasat zamaninin yaklasmasi nedeniyle baglarini örtme çalismalarini sabahin ilk isiklariyla baslayip saat 14.00’a kadar devam ediyorlar.

"Mal canin yongasi"

Asiri sicak olmasina ragmen baglardaki çalismalara devam ettiklerini ifade eden üretici Yusuf Hasirci, "Üzüm hasadi 10 Agustos’tan sonra baslar. Bizler ele gelen üzümlerimizi sicaklardan, doludan, iri yagmurlardan, tozdan ve çigden korumak için örtüyle kapatiyoruz. Hava gerçekten bogucu sicak ama biz sabah saat 06.00’da baglara girer, öglene kadar örtüleri baglarin arasina açarak bir gün sonra da kolayca örteriz. Sicaklar etkiliyor ama çalismaya mecburuz." dedi.

Sarigöl’de asiri sicaklara ragmen tarim isçileri ve üreticiler üzüm baglarindan ufak ve seyrek üzüm salkimlarini alarak sabah ve aksam serinliginde ilaçlama yaptiklarini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile