Asirlik Batil Inanç, 3 Tasi Tutturan Dileginin Kabul Olacagina Inaniyor

Asirlik Batil Inanç, 3 Tasi Tutturan Dileginin Kabul Olacagina Inaniyor

Dünyadaki Mars’ta bulunan gizemli oyuga atilan 3 tasi tutturanlar dileklerinin kabul olacagina inaniyor.

Sivas merkeze uzakligi 29 kilometre olan Egribucak köyü dünyadaki Mars olarak bilinen Sivadokya ile görenleri kendine hayran birakiyor. Rengi ve görüntüsüyle adeta Mars’i andiran kayaliklar ziyaretçiler tarafindan begenilirken kayaliklarda bulunan gizemli bir oyuk ise dikkat çekiyor. Kim tarafindan ne zaman ne amaçla yapildigi bilinmeyen oyuk rivayetiyle adindan söz ettiriyor. Batil inanisa göre dilekleri olan kisiler buraya gelerek attiklari 3 tasi oyuk içinde tutturabilirse dileklerinin kabul olacagina inaniyor. Birçok kisinin buraya gelip dilek tuttugunu belirten köy sakinleri dileklerin kabul olup olmadigini ise bilmediklerini söyledi.



“Dilegi gerçekten kabul olan var mi yok mu onu da bilmiyoruz”

Dileklerin kabul olup olmadigini bilmediklerini söyleyen köy sakini Hasan Durna, “Burada bir oyuk var, çok eski bir oyuk. Magara devrinden mi Roma döneminden mi kalma bilmiyoruz. Bu oyugun önünden geçen kisi dilek tutup attigi üçtasi da oyugun içerisinde tutarsa dilegi kabul olurmus. Dilegi gerçekten kabul olan var mi yok mu onu da bilmiyoruz” dedi.



Gizemini koruyor

Egribucak köyü Muhtari Fatih Durna, bu oyugun kim tarafindan yapildiginin bilinmedigini ifade ederek, “Geçmis zamanda ninelerimiz ve dedelerimiz buradan geçerken dilek tutarak buraya üç tane tas atarlarmis. Attiklari üçtas bu oyugun içerisinde kalirsa dilekleri gerçek oluyormus. Suanda da görüyoruz genç kizlarimiz, delikanlilarimiz buraya gelip üçtas atarak dileklerini tutup deniyorlar. Dogal bir olusum degil, bu çukuru insanlar oymus. Fakat kim oymus bilen yok” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile