Asirlik Ceviz Agaçlari Zamana Meydan Okuyor

Asirlik Ceviz Agaçlari Zamana Meydan Okuyor

Giresun’un Çamoluk ilçesinde 750 yillik olduklari tahmin edilen asirlik ceviz agaçlari, 8 metreyi bulan çaplari ve 25 metreyi asan boylari ile zamana meydan okuyor.

Çamoluk ilçesindeki Hayran mevkiindeki ceviz agaci için yöre halki anit agaç olarak tescillenerek koruma altina alinmasini istiyor.

Çamoluk Belediye Baskan Yardimcisi Ali Muhiddin Sürücü, ilçenin baska köylerinde de yaslari 600 ila 700 yillik oldugu tahmin edilen ceviz agaçlari oldugunu söyledi.

Daha önce köyde çok sayida ceviz agacinin bulundugunu ifade eden Sürücü "Zaman içerisinde kesilmisler ya da kar, firtina gibi etkenlerden devrilmisler. Simdi ilçenin degisik köylerinde yaklasik 30-40 civarinda yaslari 600-700 yillik olan ceviz agaçlari kaldi. Suan Hayran mevkiinde bulunan yaklasik 750 yillik ceviz agaci da bunlardan birisidir. Bu ceviz agaci da artik zamana yenik düsmeye basladi.

Bu agacin bir an önce anit agaç olarak tescillenmesi ve bakiminin yapilarak koruma altina alinmasi gerekiyor. Bu konuda belediye olarak biz gerekli çalismalari baslatacagiz” dedi.

Yöre halki ise zaman zaman ceviz agacini incelemeye gelen yetkililerin bulundugunu ancak koruma altina alinacak bir çalisma yapilmadigini ifade ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile