Asirlik Gelenek Açiklamasi Gelin Ve Damat Hamama Deveyle Geldi

Asirlik Gelenek Açiklamasi Gelin Ve Damat Hamama Deveyle Geldi

Edirne’de yasayan Damat Alper Zülüfoglu ve Nehir Kabaca, deve üzerinde Mezitbey Çukur Hamami’na çalgili çengili müzik esliginde getirildi. Deve üzerindeki alay, görenlerin de ilgisini çekti.

Edirneli Romanlar, yüzyillardir sürdürdükleri hamam gelenegini günümüzde de renkli görüntülerle devam ettiriyor. Dügün öncesi gelin hamami düzenleyen vatandaslar, Edirne Küçükpazar semtinden 5 kilometrelik yol katederek Medrese Alibey Mahallesi’nde bulunan gelin evine geldi. Buradan gelin kaftani üzerinde evinden deve ile alinarak, Mezitbey Çukur Hamami’na deve üzerinde getirildi.

Deve üzerindeki gelin görenlerin ilgi odagi olurken, sürücüler de görüntü karsisinda hayrete düstü. Gelin Nehir Kabaca, "Geleneksel oldugu için deveyle hamama geldik" dedi.



Çanakkale’den deve kiralandi

Geleneksel develi alayi için Çanakkale’den 75 bin TL verilerek deve kiralandi. Dügün alayina gençlerin ailesi ve yakinlari da yürüyerek eslik etti. Yakinlari çalgili çengili konvoyu oyunlariyla senlendirip renklendirdi. Gelin damatta deve üzerinde oynarken, cadde boyunca görenler develi gelin alayini ilgiyle izleyip bol bol görüntü aldi fotograf çekti. Nehir Kabaca, "Geleneksel gelin hamamini yasatmak istedik. Alayimizi da geleneksel oldugu için deve ile yaptik, mutluyuz" ifadelerini kullandi.

Pop star Salih Zülüfoglu sarkilar söyledi

Özel bir TV kanalinda yarismaya katilan Salih Zülüfoglu’nun sarkilari esliginde yollardan gelen davetliler, yoldan geçerken trafik kisa süreligine durdu. Hamam sefasi öncesi Hamam önünde oyunlar oynandi, damacanalarla ayranlar tepsilerle meyveler ve yiyecekler hamam sefasi için tasindi.

Hamam önünde oyunlar oynandi

Selimiye Camisi’nin önünde bulunan hamama kadar, müzik esliginde oyunlar oynanip geleneksel hamam töreni renklendirildi. Roman çifti görenler bu ani telefonlarina kaydederek eglenceye eslik etti. Damat evinden davul-zurna ve oyun havalari esliginde deve ile gelen gelin hamam giris yapti. Gelin ve damat merdiven yardimiyla deveden indirildi.

Edirneli Romanlar, Osmanli gelenegini sürdürerek gelini dügün öncesinde hamama götürüyor, renkli kiyafetler giydiriyor ve olusturduklari kortejle davul zurna esliginde oyunlar oynuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile