Asırlık Ninelerin Doğum Gününü Kutladı

Asırlık Ninelerin Doğum Gününü Kutladı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık biri 104 diğeri ise 100 yaşındaki asırlık ninelere sürpriz doğum günü kutlaması yaptı.

Başkan Alıcık, Nazilli’nin en yaşlı sakinlerinden 100 yaşındaki Rukiye Ünal ve 104 yaşındaki Kübra Girgin’in doğum günlerini, yaş pasta ve çiçek ile evlerinde ziyaret ederek sürpriz yaptı.
Yapılan araştırmalar sonucu uzun yaşamın merkezi olarak tescillenen ve yaklaşık 30 civarında 100 yaş ve üzeri yaşlının tespitinin yapıldığı Nazilli’de 100 yaşına giren Rukiye Ünal’ı Aydoğdu Mahallesi’ndeki evinde, 104 yaşına giren Kübra Girgin’i de Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret eden BaşkanAlıcık, asırlık ninelerle doğum günü pastalarını keserek ikisine nazar boncuğu taktı. 1913 doğumlu Rukiye Ünal ve 1910 doğumlu Kübra Girgin’e birer buket çiçek de takdim eden Başkan Alıcık, daha uzun ve sağlıklı ömürler diledi. Çiçekler ile birlikte bir de yazılı kutlama mesajını asırlık ninelere veren Alıcık, bir süre asırlık çınarlarla sohbet etti. Başkan Alıcık asırlık ninelere verdiği kutlama mesajında ise; “Başımızın tacı kıymetli büyüğümüz, sizler tarihimizin canlı şahitleri, geçmişimiz ile bağlantımızsınız, siz varlığı ile hepimize huzur veren ailelerimizin vazgeçilmez bireylerisiniz. Bir evladınız olarak görevimizin bilincindeyiz, sizleri unutmadık, unutmayacağız bu vesileyle yeni yaşınızı kutlar sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim” ifadelerini kullandı.

Asırlık Nineler, Başkan Alıcık’ın yaptığı sürpriz karşısında çok mutlu olduklarını dile getirerek teşekkür ettiler. Hatırlanmaktan duyduğu memnuniyeti sık sık Alıcık’a sarılarak ifade eden Ünal ve Girgin, uzun, sağlıklı yaşlandıkları için Allaha her gün şükrettiklerini söylediler.

Torunun torunu gören Asırlık Ninelere sağlık dileklerini ileten Alıcık, “Sizin görmüş geçirmişliğinizden, tecrübelerimizden öğrenecek çok şeyimiz var. Ülkemiz için kentimiz için dualarınızı eksik etmeyin. Işığımız olmaya devam edin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile