İlçeye 8 kilometre mesafedeki Beyobası Mahallesi'nde bulunan değirmenin sahibi 62 yaşındaki Asım Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, az da olsa vatandaşların su değirmenine hala ilgi gösterdiğin söyledi.
Değirmeni 50 yıl önce babasının devraldığını, ondan önce de başkalarının işlettiğini belirten Ersoy, "Bizden önce de 50 yıllık bir geçmişi var. Vatandaşlar, su değirmeninin ununu sevdikleri ve doğal olduğu için burada öğütüyorlar" dedi.
Ersoy, Marmaris, Bodrum, Dalaman ve Ortaca ilçelerinden az da olsa mısır ve buğday getirerek değirmende öğüten müşterilerin olduğunu ifade etti.
Eski yıllarda değirmende gece gündüz çalıştıklarını anlatan Ersoy, "Artık fazla gelen olmuyor. Şimdi hobi olarak bu işi yapıyorum diyebilirim. Teknolojiye yenik düştük. Oğlum, başka yerde çalıştığı için biz vefat edersek burası kapanır. Bizden sonra burayı devam ettirecek kimse yok" diye konuştu.
Değirmenin tamamen orijinal olduğunu, ilk yapıldığındaki haliyle hizmet verdiklerini belirten Ersoy, "Orijinalliğini bozduğunuz zaman, özelliğini yitirir. Buradan elde edilen unun kalitesini birinci kalite diye tabir ederiz. Müşteri de bunun için geliyor. Böyle olmasa bir kez gelen bir daha gelmez" ifadesini kullandı.
Asırlık Su Değirmeni, Teknolojiye Direniyor
Köyceğiz'de, gelişen teknolojiye rağmen ayakta kalan su değirmeni, buğday ve mısır öğütmek isteyenlerden ilgi görüyor.