TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatının kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen kanunla Meclis, idari olarak yeniden yapılanıyor. Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe giren yasa uyarınca, TBMM’nin bütün bina, tesis, eklenti ve arazisinde kolluk ve yönetim hizmetleri, TBMM Başkanlığı eliyle düzenlenecek. Emniyet ve diğer kolluk hizmetleri için yeteri kadar kuvvet, İçişleri Bakanlığı’nca TBMM Başkanlığı’na tahsis edilecek. Meclis’in güvenliği yalnızca polis tarafından sağlanacak. Düzenleme uyarınca dün sabahtan itibaren Meclis’te polisler nöbet tutmaya başladı. Böylece 1920’den beri parlamentoyu koruyan askeri tabur dönemi de resmen kapanmış oldu. Yasa, “Kanun yürürlüğe girdikten sonra Mecliste görevlendirilecek polis memurları, Meclisin mali haklarından yararlanamayacak” düzenlemesini de içeriyor.
Köksal: İftihar meselesi
Polisin Meclis’te nöbeti askerden devralmasını VATAN’a değerlendiren Emniyet eski Genel Müdürü, AKP milletvekili Oğuz Kağan Köksal, “Bu polis için iftihar meselesidir” derken, emekli tümgeneral, AKP’li Şirin Ünal ise, “Demokratik yapı güçlendikçe, polis teşkilatının eğitimi arttıkça bu da doğal bir gelişme oldu. Hayırlı olsun bence doğru oldu” dedi.
İrfan Neziroğlu atandı
TBMM Teşkilat Kanunu’nun dün yürürlüğe girmesinden sonra Meclis bürokrasisinde de bir dizi atama yapıldı. Başbakan Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan’ın yerine Yasamadan sorumlu TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Dr. İrfan Neziroğlu atandı. Özellikle muhalefet milletvekillerinin yoğun eleştirilerine hedef olan Kalkan’la ilgili kayın biraderini TBMM’de işe aldırdığı iddiaları ortaya atılmıştı.
TBMM’nin dün yürürlüğe giren yeni Teşkilat Kanunu ile Meclis’te “yeni bir dönem” başladı. Meclis’in güvenliğinden artık asker değil, polis sorumlu...
Asker yerini polise bıraktı
TBMM'NİN dün yürürlüğe giren yeni Teşkilat Kanunu ile Meclis'te “yeni bir dönem” başladı.