Askerin Akaryakit Sevkiyatina Basladigi Ingiltere'de Akaryakit Sorunu Devam Ediyor

Ingiltere'de agir araç sürücüsü eksikligi nedeniyle silahli kuvvetler personelinin akaryakit sevkiyatina baslamasina ragmen benzin istasyonlarinda akaryakit sorunu devam ediyor.

Ülkede silahli kuvvetler personelinin akaryakit sevkiyatiyla birlikte durumun normale dönecegine iliskin beklentilere ragmen baskent Londra'daki bazi benzin istasyonlarinda sadece dizel yakit satilirken buralarda benzin bulunmadigi görüldü.

Ingiltere'de Petrol Perakendecileri Dernegi (PRA), ülkenin güneydogusu ve Londra'daki benzin istasyonlarinin yüzde 15'inde akaryakitin halen bulunmadigini aktardi.

Öte yandan ülkede agir araç sürücüsü eksikligini gidermek için silahli kuvvetler personeli dün akaryakit sevkiyatina basladi.

Ingiliz hükümetinden yapilan açiklamaya göre, 100'ü soför olmak üzere yaklasik 200 asker, istasyonlar üzerindeki baskiyi hafifletmek için "geçici" destek sagliyor.

Ülkede, Brexit ve Kovid-19 salgini sonrasindaki agir vasita sürücü eksikligi nedeniyle son haftalarda benzin istasyonlarina akaryakit ulastirilmasinda sorunlar yasaniyor. Istasyonlar önünde uzun kuyruklar olusurken marketlerde de et, taze sebze, meyve ve makarna gibi kuru gida raflarinin bos kaldigi görülüyor.

Enerji sirketi BP ile Tesco Alliance, agir araç sürücüsü eksikligi nedeniyle ülkede "çok az sayida" petrol istasyonunun kapatilacagini duyurmustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile