Askerlik çağındaki 64 engelli genç yemin etti, tezkerelerini aldı

Hatay'da 64 bedensel engelli genç, yemin ederek askerlik görevini yerine getirdi. Hatay İl Garnizon Komutanlığı'nda düzenlenen törenle, askerlik çağın

Hatay'da 64 bedensel engelli genç, yemin ederek askerlik görevini yerine getirdi. Hatay İl Garnizon Komutanlığı'nda düzenlenen törenle, askerlik çağına gelen zihinsel ve bedensel engelli 64 genç, bir günlük askerliklerini başarı ile tamamlayarakiçti.

Davul ve zurna eşliğinde çekilen halaylarla başlayan yemin töreninde, sıcak havanın da etkisiyle asker olma heyecanını kaldıramayan engelli askerler zor anlar yaşadı. Halay çekip oynayan bedensel engelli askerlere, daha sonra kısa bir eğitim yaptırılarak, silahların nasıl kullanılacağı ve sağa sola geriye dönüşler gösterildi. Ellerini silahların üzerine koyarakiçen askerlere komutanlar tarafından tezkereleri verildi.

Bir günlük temsili askerlik töreninde konuşan Garnizon Komutanı Piyade Albay Orhan Bakırcı; vatana, millete hizmet etmenin engel tanımadığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetler üniformasını giyen tüm gençlerin 'Mehmetçik' olduklarını belirten komutan Bakırcı, "Biraz önce sevgili silah arkadaşlarım diye hitap ettiğim gençlerimiz yaptıkları yemin, içtikleriile peygamber ocağına adım atmış oldular ve Mehmetçik oldular. Artık Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini koyarak, kurduğu laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin Türkiye Cumhuriyetinin yüce Türk milletinin kayıtsız şartsız geçmişten sonsuza kadar varlığını sürdürebilmesi için vatan savunmasına baş koymuş Mehmetçik oldular." diye konuştu. Albay Bakırcı teskerelerini alan askerleri ve ailelerini kutladı.

Oğlunu asker kıyafetleri içinde görerek gözyaşlarına hakim olamayan Emine Sevmez "Keşke sağlam olsaydı da askerlik yapsaydı." dedi. 34 yaşındaki Mehmet Balakan, Annesi Zeynep, eşi Sibel ve çocukları Furkan ve Mehmet Balakan ile birlikte geldiği yemin töreninde, kendisinin askerlik yapamadığını, ancak çocuklarının seve seve askerlik yapacağını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile