ASKI'den Gölbasi'nin Oyaca Ve Ikizce Mahallelerine Kesintisiz Içme Suyu Müjdesi

ASKI'den Gölbasi'nin Oyaca Ve Ikizce Mahallelerine Kesintisiz Içme Suyu Müjdesi

ASKI Genel Müdürlügü, Gölbasi ilçesinin Oyaca ve Ikizce mahallelerinin içme suyu sorununu kalici olarak çözdü. Suya erisimin bugüne kadar daha çok tankerle saglandigi mahalleler, Gökçehöyük Terfi Istasyonu’nun devreye girmesiyle saglikli, kaliteli ve kesintisiz içme suyuna kavustu.

ASKI Genel Müdürlügü, Baskent Ankara’nin yillar içinde biriken içme suyu ve altyapi problemlerine tek tek nester vuruyor. Son olarak yaklasik 2 yil önce imalati tamamlanmasina ragmen elektriksel ve mekanik sorunlar nedeniyle devreye alinamayan Gökçehöyük Terfi Istasyonu’nu sisteme entegre eden ASKI Genel Müdürlügü bu sayede Gölbasi ilçesinde 200 hanenin yer aldigi Ikizce ve 2 bin 500 kisinin yasadigi Oyaca Mahallelerini saglikli, kaliteli ve kesintisiz içme suyuna kavusturdu.

Yillardir yasanan sorun çözüldü

Gökçehöyük Terfi Istasyonu’nun devreye alinmasinin ardindan ilk etapta Ikizce Mahallesi’nde yapilan ancak kullanilmayan depoya da su akisi saglanmis oldu. ASKI ekipleri pompa ile Oyaca Mahallesi’ne istasyondan su akisi saglayarak her 2 mahallenin yildir yasadigi içme suyu sorununu kalici olarak çözdü. Ikizce Mahallesi’nde atil durumda olan 3 bin metreküp kapasiteli su deposunda incelemelerde bulunan Gölbasi ASKI Bölge Müdürü Alper Çelik, Ikizce ve Oyaca mahallelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacinin su ana kadar dagdan gelen kaynak suyu ve tankerlerle saglandigini açikladi:

“Her 2 mahallemizde de sorun vardi ancak Oyaca Mahallesi’nde özellikle bayramlarda çok büyük su sikintisi yasaniyordu. Mecburen bu mahalleleri tanker ile destekliyorduk ancak su dolu tankerler defalarca git gel yaptigi için ortaya mazot masrafi da çikiyordu. Tankerle su takviyesi isi de bitti. Böylece Oyaca Mahallesi için yilda 32 bin litre, Ikizce Mahallesi için ise yilda 17 bin 200 litre mazot tasarrufu saglanacak. Ikizce Su Deposu, 5 yil önce yapilmis ancak devreye alinamamisti. Su an Gökçehöyük Terfi Istasyonu’ndan bu depoya su aktariliyor. Böylece hem Ikizce’nin hem de Oyaca’nin su sorunu tamamen çözüldü.”

Mahalleliden Baskan Yavas’a tesekkür

Ikizce Mahallesi Muhtari Fahrettin Dönmez ile Oyaca Mahallesi Muhtari Mustafa Erdogan, ABB Baskani Mansur Yavas’a içme suyu hizmeti nedeniyle tesekkür etti. Ikizce Mahallesi Muhtari Fahrettin Dönmez, "Köyümüz 200 haneden olusuyor. Sonradan mahalle olduk. Bizim mahallemizin ne yazik ki yillardir su sorunu vardi. Su musluktan aktiginda da dogru dürüst bulasik ve çamasir makineleri çalismiyordu. Zaten su 1 gün aksa 5 gün akmiyordu. Allah razi olsun bu sorun artik çözüldü. Sayin Mansur Baskanimiza bu hizmet için çok tesekkür ediyoruz. Bu mübarek günde bizi sevindirdi” dedi.

Oyaca Mahallesi Muhtari Mustafa Erdogan ise, "Özellikle yaz aylarinda ve bayramlarda çok sikinti çekiyorduk. Üst kesimlere zaten su çikmiyordu. Bugünden itibaren sag olsun Mansur Baskanimin çabasiyla kurtulduk. Insallah sularimiz devamli akacak. Emegi geçen ASKI Genel Müdürümüz Erdogan Öztürk’e, ASKI’nin tüm çalisan personeline de mahallem adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile