ASKI Kirsaldaki Su Problemini Çözüyor

ASKI Kirsaldaki Su Problemini Çözüyor

Adana Büyüksehir Belediyesi merkezde ve kirsalda içme suyu projeleri gerçeklestiriyor.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in göreve baslamasinin ardindan Adana genelinde içme suyu sorunu yasayan tek yer birakmamak için çalisan Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI), Çukurova, Karaisali, Ceyhan, Imamoglu ve Kozan ilçelerinde es zamanli içme suyu projeleri gerçeklestiriyor.

Hem merkez ilçelerde hem de kirsalda içme suyu problemini büyük oranda çözen ASKI, az da olsa problem yasanan yerleri tespit ederek projeler hazirliyor. ASKI, söz konusu projelerin ivedilikle hayata geçirilerek vatandaslarin saglikli ve kaliteli suya kavusmasini sagliyor.

Merkez Çukurova ilçesine bagli Kabasakal Mahallesi Rüzgarli Tepe mevkisinde içme suyu hatti insa eden ASKI ekipleri, bölgenin su sorununa son veriyor. Kirsalda da ayni titizlikle çalismalarini sürdüren ekipler, Karaisali ve Imamoglu ilçelerinin muhtelif mahallelerine saglikli su ulastirmak için içme suyu hatti dösüyor. Bu çerçevede Karaisali Demirçit Mahallesi’ne insa edilen yeni içme suyu deposunun yapimi tamamlandi.

Ceyhan’in Büyükmangit, Küçükburhaniye ve Yilankale mahallelerini içeren içme suyu projesi dahilinde öncelikle Yilankale Mahallesi sinirlari içerisinde içme suyu sondaj kuyusu açildi ve suyun gerekli analizleri yapilarak Insani Tüketim Amaçli Sular Hakkinda Yönetmelik’e uygun oldugu belirlendi.

Çalisma çerçevesinde muhtelif çaplarda toplam 7 bin 900 metrelik içme suyu hatti insa ediliyor.

Kent genelinde devam eden projeler çerçevesinde Kozan’a bagli Gedikli Mahallesi’ne 6800 metre uzunlugunda yeni içme suyu hatti insa ediliyor. Farkli çaplarda yeni nesil saglikli borularin kullanildigi çalisma tamamlandigi zaman bölgede eski borulardan kaynakli olarak sik sik yasanan arizalar da son bulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile