Askida Giysiler DPÜ Giysibank'a Teslim Edildi

Askida Giysiler DPÜ Giysibank'a Teslim Edildi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin (DPÜ) Giysibank projesine destek için toplanan giyim malzemelerinin teslimi için tören düzenlendi.

Egitim Fakültesinde düzenlenen etkinlige Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Irfan Terzi, Saglik Kültür ve Spor (DPÜ SKS) Daire Baskani Ibrahim Gürer, projenin yürütücüsü olan DPÜ KUBFA Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Dalkiliç, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Rektör Kazim Uysal, “Yine anlamli bir etkinlikte bir aradayiz. Bu etkinlige imza atan, öncülük eden arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Bu proje oldukça önemli. Insana dokunmak, insani davranmak apayri bir sey. Herhalde insan mutlulugu da buradan geçiyor. Insana faydali olmanin verdigi mutlulugu, ruhi hazzi yasayan insanlar da yerinde duramazlar. Çünkü bizim kültürümüzde insanlarin en hayirlisi, insanlara faydali olandir. Bu kültürden beslendigimiz için milletimiz tüm dünyada mazlumlara, kadinlara, çocuklara en çok sahip çikan millettir. Devletimiz insani yardimlara dünyada en çok kaynak ayiran devlettir” dedi.



“Üniversitelerin egitimin yaninda bir görevi de sosyal sorumluluktur"

Üniversitelerin egitimin yaninda bir görevinin de sosyal sorumluluk olduguna vurgu yapan Rektör Uysal,” Insani yardim konusunda dünyada birinci sirada yer almamiz, bizim çok zengin olmamizdan degil, gönlümüzün zengin olmasindandir. Bakin Suriye’de savas magdurlarina en çok bütçe ayiran devlet biziz. Gelismis ülkelerden, ilk on siradaki ülkelerden daha iyi oldugumuz için degil, milletimizin fedakarligi, medeniyetimizin bize ögretisinden dolayidir. Bugün Kütahya Dumlupinar Üniversitesinde de bu duygu ve düsüncelerde olan arkadaslarim hem önayak oldular, hem de tüm personelimiz insanlara faydali olmak için buraya giysilerini, esyalarini getirdiler. Ben tekrar bu ve benzer projelerin artmasini diliyorum. Üniversitelerin iyi bir egitim vermenin yaninda en önemli görevlerinden birisi de sosyal sorumluluktur. Bu millete sorumluluklarimiz var. Bunu yerine getirmek zorundayiz. Bu proje bu düsüncenin bir ürünüdür. Hayati yardimlasma olarak görev bir anlayisimiz var. Medeniyet köklerimiz bunu söylüyor. Böyle oldugu sürece istikbalden ümitliyiz. Insana deger veren, sahip çikan, elinden tutan herkesi tebrik ediyorum. Emegi geçen önayak olan herkese tesekkür ediyor projenin hayirli olmasini niyaz ediyorum” diye konustu.

Projenin paydaslarindan olan DPÜ Egitim Fakültesinin Dekani Prof. Dr. Irfan Terzi, yaptigi konusmada, "Bu projeye emegi geçenlere tesekkür etmek istiyorum. Bu projede çok ilginç olaylarla karsilastik. Bir magazaya gittigimizde, fiyat istedigimizde gelin size bedavaya verelim dediler. Bedavaya sifir esyalar verildi.

Seneye bunu daha detayli yapmayi temenni ediyorum. Ihtiyaci olan ögrencilerimize yardimci olan ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum" dedi.

Projenin yürütücülügünü üstlenen DPÜ Risk Toplulugunun Danismani olan Prof. Dr. Nilüfer Dalkiliç, etkinlige iliskin yaptigi açiklamada "Gerçekten çok güzel bir proje oldu. Bu projeyi daha önce kendi fakültemizde 3 ay içerisinde 300 giysi ile gerçeklestirmistik. Egitim Fakültesiyle birlikte projenin daha iyi yerlere geldigini gördük. Sifir ve ikinci el birçok giysinin ögrencilerimize kazandirilmis olmasi çok güzel. Herkese hayirli olmasini diliyorum, giysi bagislayan tüm bagisçilarimiza da tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Etkinlikte düsüncelerini ifade eden DPÜ SKS Baskani Ibrahim Gürer ise, "Gelenek yine devam ediyor. Geçen sene aldigimiz giysileri, Giysibank’ta belirli bir sistemde dagittik. Günde 5-6 ögrencimize randevu veriyoruz. Her ögrenci 3 ile 5 giysi alabiliyor. Su ana kadar 9 bin parça esya dagitmisiz. Ben emegi geçen tüm herkese tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile