Askon'dan 'Mısırlı Kardeşlerimize Dua Gecesi'

Askon'dan 'Mısırlı Kardeşlerimize Dua Gecesi'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi, "Mısırlı Kardeşlerimize Dua Gecesi" etkinliği düzenledi.


Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, programın Tüm İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını diledi. .

Mısır'da 3 Temmuz’da ordunun yönetime el koyması ve ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevinden uzaklaştırılması ile tırmanan siyasi gerilim neticesinde yapılan katliamlarda bugüne kadar 3 bin 510 şehit, 20 bin 559 yaralı ve 2 bin 144 kişinin tutuklandığını anlatan Çalışkan, "Yapılması gereken bütün Müslümanların bir araya gelerek birlik içerisinde, kardeşlik zincirini oluşturmasıdır, Çünkü ırkçı siyonizmin ve küresel emperyalizmin amacı, büyük İsrail devletini kurma mücadelesidir. Bu devletin sınırları, Nil’den Fırat’a kadar uzanan bölgeyi kapsar. Bu bölgenin önemli bir kısmı Türkiye’nin sınırları içerisindedir. Müslümanlar olarak çok uyanık olmalıyız, Müslüman coğrafyası üzerinde oynanan oyunları bozmalıyız. Gece gündüz demeden Allah için gayret içerisinde çalışmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, Eğitimci Eyüp Çakmaktaş'ın yaptığı dua ve salavatlar eşliğinde devam etti.

"Mısırlı Kardeşlerimize Dua Gecesi", ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’ın günün anısına Çakmaktaş'a Esma-ül Hüsna tablosu takdim etmesiyle sona erdi.

Etkinliğe, Fatih Seyhan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Naim Yassıkaya, Anadolu Gençlik Derneği Öğrenci Yurtları Sorumlusu Alaaddin Tekin, Askon üyeleri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile