Asma Yapraklari Ailelerin Ekonomisine Büyük Katki Sagliyor

Asma Yapraklari Ailelerin Ekonomisine Büyük Katki Sagliyor

Manisa’da üreticilerin en büyük geçim kaynagi olan Çekirdeksiz Sultaniye üzümünün yapraklari da ailelerin ekonomilerine büyük katki sagliyor. Bagcilik faaliyetlerinin yogun olarak yapildigi ilçelerden biri olan Sarigöl’de kadinlar tarafindan toplanan bag yapraklarinin kilosu 30 TL’den alicilara satiliyor.

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sofralik Sultaniye Üzüm baglarinda sabahin ilk saatlerinde kadinlar tarafindan toplanan taze bag yapragi sayesinde aile ekonomisine önemli katki sagliyor.

Sabah erken saatlerde üzüm baglarina giren kadinlar günde 80-100 kilogram taze bag yapragi topluyor. Toplanan taze bag yapraklari daha sonra çesitli alim merkezlerindeki alicilara pesin parayla satiliyor. Kadinlar, "Hem para kazaniyoruz, hem de baglarin nefes almasini sagliyoruz" dedi.

Sarigöl’de taze bag yapragi alimi yapmakta olan Ferdi Karakus, "Üzüm baglarindan toplanan taze bag yapraklarinin kilosunu 30 liradan aliyoruz. Ben Konya ve Manisa’nin Turgutlu ilçesine taze bag yapragi gönderiyorum. Alimlar eylül ayinin sonuna kadar devam edecek." dedi.

Öte yandan bazi firmalar toplanan taze bag yapraklarini günlük olarak büyük bidonlarin içerisinde salamura olarak yapiyor. Evlerde de aileler beser kiloluk plastik bidonlarda salamura yaprak Internet üzerinden 400-500 liradan satislara basladi.

Büyük firmalar salamura bag yapraklarini basta Arap ve Avrupa ülkeleri olmak üzere turistik lokantalara gönderildigi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile