Aso 1. Osb Başkanı Kaya Açıklaması

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, OSB'lerin hukuksal tanımının "kamu niteliğindeki meslek kuruluşu" olarak belirtilmesi gerektiğini kaydederek, "Böylelikle OSB'lere yetki devredilmesiyle sanayicinin önü açılarak ihracata, istihdama ve ülke ekonomisine ciddi katkılar yapacağına düşünüyoruz" dedi.

ASO 1. OSB'den yapılan açıklamaya göre, Başkent Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk ve beraberindeki heyet Ahmet Kaya'yı ziyaret etti.
Ziyarette Kaya, OSB'de faaliyet gösteren sanayicilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için bir takım düzenlemelere ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği OSB Yasası'nın 5. maddenin revize edilerek tekrar hayata geçmemesi durumunda sanayiciye ciddi yükler getireceğini kaydeden Kaya, "Bu madde OSB'lere kamulaştırma yetkisi vererek OSB'de faaliyet gösteren sanayicilerin özgür ve bürokratik işlemlerden uzak bir ticari faaliyet yürütmesini sağlıyordu. Ancak bu maddenin iptali ile birlikte sanayiciyi mağdur edeceğini, sanayileştirmeye darbe vuracağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Düzenlemenin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılmasını isteyen Kaya, "OSB'lerin hukuksal tanımının 'kamu niteliğindeki meslek kuruluşu' olarak belirtilmesi gerekmektedir. Böylelikle OSB'lere yetki devredilmesiyle sanayicinin önü açılarak ihracata, istihdama ve ülke ekonomisine ciddi katkılar yapacağına düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Türk de, müfettişlerin sanayicinin dilinden anlamadığını ileri sürdü. Türk, "Sanayinin içinden gelen kişilerin bizlerin sorunlarına daha gerçekçi çareler bulanacağını düşünüyorum. OSBÜK gibi sanayicilerden oluşan kurulların daha büyük yetkilerle donatılması gerekmektedir. Sorumluluklar sahanın içinden gelen kurullara devredilerek sanayicinin sorunları rahatlıkla çözülebilir" ifadelerini kullandı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile