ASO Baskani Ardiç Açiklamasi 'Enflasyon Düzeltmesi, Olmayan Servetin Vergilendirilmesine Dönüsmektedir'

Ankara Sanayi Odasi (ASO) Baskani Seyit Ardiç, “ülkemizde ise enflasyon düzeltmesi önemli bir vergi etkisine neden olmaktadir. Gelinen süreçte enflasyon düzeltmesi, olmayan bir servetin vergilendirilmesine dönüsmektedir” dedi.

Ankara Sanayi Odasi Baskani Seyit Ardiç, uygulanan enflasyon düsürme programina iliskin açiklamalarda bulundu. Ardiç, enflasyonun düzeltmesinin, olmayan bir servetin vergilendirilmesine dönüstügünü sözlerine ekledi.

Birçok ülkede muhasebe standartlari geregince enflasyon düzeltmesi yapildigini ve bu islem isletmeler üzerinde vergi etkisi olusturdugunu dile getiren Ardiç, “Ülkemizde ise enflasyon düzeltmesi önemli bir vergi etkisine neden olmaktadir. Gelinen süreçte enflasyon düzeltmesi, olmayan bir servetin vergilendirilmesine dönüsmektedir. Özellikle özkaynaklari yetersiz olan ve borçlanmaya giden sirketlerimiz basta olmak üzere, isletmelerimiz satisa konu etmedikleri degerler için vergi ödemek zorunda kalmaktadir” ifadelerini kullandi.

“Telafisi güç zararlara yol açabilir”

Ardiç, varligi vergi altina alan bir vergi sistemine dogru gidildigine dikkati çekerek, “Sikilastirici para ve maliye politikasi kaynakli nakit döngüsünün son derece zorlastigi ortamda, kazanç üzerinden alinmayan, varligi cezalandiran bir vergileme sistemi isletmelerimiz üzerinde telafisi güç zararlara yol açabilir” açiklamasinda bulundu.

"Uygulamanin gözden geçirilmesi elzemdir"

Vergilendirme sistemlerinin gözden geçirilmesinin gerektigini de sözlerine ekleyen Ardiç, “Hem Anayasamizin vergilendirme hükümlerine hem de muhasebenin temel ilke ve esaslarina aykirilik teskil eden bu uygulamanin gözden geçirilmesi, isletmelerimizin gerçek durumlarini daha iyi yansitmalari ve karar verme süreçlerinde mali tablolarin daha aydinlatici bilgi saglamasi açisindan elzemdir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile