ASO Baskani Özdebir Açiklamasi 'Sorgulayan Ve Arastiran Gençlere Ihtiyacimiz Var'

Ankara Sanayi Odasinin (ASO) mesleki egitime vizyon getirmek amaciyla hayata geçirdigi ASO Teknik Koleji, 2021-2022 egitim ve ögretim yilina, ASO 1.OSB'de düzenlenen törenle basladi.

Odadan yapilan açiklamaya göre, törene, ASO Baskani Nurettin Özdebir, ASO 1. OSB Baskani Niyazi Akdas, veliler ve ögrenciler katildi.

Özdebir, burada yaptigi konusmada, yeni egitim ve ögretim yilinin ögrenci, ögretmen ve velilere hayirli olmasini dileyerek, "Bilim isiginda sorgulayan ve arastiran gençlere ihtiyacimiz var. Teknoloji hizla gelisiyor ve bu gelisime ayak uydurabilecek insanlara ihtiyaç duyuluyor." degerlendirmesinde bulundu.

Nitelikli insan kavrami için sadece akademik egitimin yeterli olmadigina dikkati çeken Özdebir, bu akademik bilgiyi hayata tasiyabilecek, imalat sanayisinde bunu üretime çevirebilecek kabiliyette ve beceride insanlara ihtiyaç oldugunu vurguladi.

Özdebir, ülkenin kalkinmasi, refah düzeyinin artmasi, demokrasinin yerlesmesinin üretimden geçtigine isaret ederek, üretim gücünü, ülkenin istiklalinin ve bagimsizliginin teminati oldugunun altini çizdi.

Üretmek için insan kaynaginin kaliteli olmasi gerektigini belirten Özdebir, "Insan kaynagimizin niteligini artirirsak basarili olur, orta gelir tuzagindan ve cari açiktan kurtuluruz. Yönetilen ülke degil, yöneten bir ülke oluruz. Bunu da sanayi, tarimsal ve fikri üretimle saglayabiliriz. Bizler bu okulu bu yüzden kurduk." ifadelerini kullandi

ASO 1.OSB Baskani Niyazi Akdas da ASO Teknik Koleji ile mesleki egitimin en önemli gereksinimi olan çagdas teknolojiyi kullanarak yeni nesil egitim anlayisini ülkeye getirmis olmanin gururu ve mutlulugunu yasadiklarini bildirdi.

122 ögrencinin yeni kayit yaptirdigi ASO Teknik Koleji'nde bu yil toplam 483 ögrenci egitim görecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile