ASO Hatay'da 'Konteyner Yasam Merkezi' Kuracak

ASO Hatay'da 'Konteyner Yasam Merkezi' Kuracak

Ankara Sanayi Odasi (ASO), merkez üssü Kahramanmaras Pazarcik ve Elbistan’da meydana gelen depremin ardindan depremden etkilenen Hatay’da gönderdigi konteynerle ‘Konteyner Yasam Merkezi’ kuracak.

Ankara Sanayi Odasi, depremden etkilenen bölgede yaralari sarmak için çalismalarina devam ediyor. Ankara Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Seyit Ardiç öncülügünde, 40 meslek komitesi baskaninin koordinasyonu ile deprem bölgesinde belirlenecek bir alanda ‘Konteyner Yasam Merkezi’ kurulmasi çalismalarina baslandi. Merkezde, içerisinde yatak, mutfak, dus ve tuvalet bulunan, isitma sistemi olan 21 metrekarelik konteynerler olusturulacak. Ayrica, yemekhane, çocuk egitim ve bakim merkezi ve çocuk oyun parki ve internet agi gibi sosyal bilesenler de yer alacak. ‘Konteyner Yasam Merkezinde’ 300 konteynerin konuslandirilmasi planlaniyor.

“Türkiye’de ilk yasam merkezini biz kurmus oluyoruz”

Hatay’da kurulacak ‘Konteyner Yasam Merkezi’ hakkinda açiklamalarda bulunan Ankara Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Seyit Ardiç, “Depremin oldugu ilk günden itibaren halkimiz acilen gida ve battaniye yardimi yapacaktir diye düsündük. Bizim yapmamiz gereken kalici konteyner, yasam merkezi mutlaka süratle kurmaliyiz dedik. Depremin oldugu ilk gün konteyner siparisini verdik. Gelen yardimlari görünce bugün itibariyle 300 konteyner yardim yapildi. Hatay bölgesinde bir bölge tespit ettik. Burada bir yasam merkezi kurulabilir diye düsündük. Altyapisi Ankara Sanayi Odasi tarafindan yapilmak üzere yasam merkezi kurduk. Bugün 32 tirimiz yola çikiyor. Herhalde Türkiye’de ilk yasam merkezini biz kurmus oluyoruz. Konteynerlerde 2 tane yatak odasi var, ranzalarini koyduk. Mutfagi, tuvaleti, dusu var. Içerisine küçük bir mutfak seti koyduk. Depremzedeler için gida malzemelerini de dolaplarina yerlestirdik. Yasam merkezlerinde çocuk oyun alanlari, internet agi olacak. Bir tane revir koyduk, bir doktor ve iki hemsire de gönüllü olarak görev yapacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile