ASO Teknik Koleji'nde 120 Ögrenci Mezuniyet Sevinci Yasadi

ASO Teknik Koleji'nde 120 Ögrenci Mezuniyet Sevinci Yasadi

Ankara Sanayi Odasi (ASO) Teknik Koleji’nde 120 ögrenci mezuniyet sevinci yasadi.

ASO 1. OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine ASO Baskani Nurettin Özdebir, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Baskani Niyazi Akdas, Baskan Vekili Mustafa Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, ASO Egitim Kurulu üyeleri, sanayiciler, veliler ve ögrenciler katildi.

Törende konusan ASO Baskani Özdebir, mezun olan ögrencilerin hayatlarinda yeni bir

dönüm noktasina geldiklerini belirterek, üniversite sinavlarinda basarili sonuçlar alacaklarina inandigini söyledi.

ASO Teknik Koleji’nin kurulmasi asamasinda "Asil olan egitim" sloganini benimsediklerini ifade eden Özdebir, "Bugün hayatinizdaki çok önemli dönüm noktalarindan birisindesiniz. Hafta sonu üniversite sinavlarina girdiniz. Bundan sonra da sizi hayata hazirlamaya devam edecek olan üniversite egitiminize baslayacaksiniz. Bundan sonraki süreçte önemli olan sizin ne kadar akademik egitim aldiginiz degil. Çünkü internetin, cep telefonlarinin ve bilgisayarlarin yayginlasmasiyla birlikte bilgiye erismek artik çok kolay hale geldi. Önemli olan bu degisimin içerisinde var olabilmek ve yarisabilmek. Artik ülkelerin rekabetinin disinda, kisilerin dünya rekabetinden bahsetmek mecburiyetindeyiz. Sadece ülkemizdeki degil, artik bütün dünyadaki rekabeti düsünmek zorundasiniz. Ne bildiginiz degil, önemli olan o bildiklerinizle ne yapabildiginiz, o bilgiyi nasil faydaya çevirebildiginiz" dedi.

ASO Teknik Koleji önceki mezunlarinin basarilarina da dikkat çeken Özdebir, ögrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Belki baska sehirlere gideceksiniz. Bir kisminizin yaninda anneniz babaniniz olmayacaklar. Ilk defa hürriyet alaniniz ve serbestliginiz genisleyecek. Ama lütfen dikkat edin, lütfen ailelerinizi ihmal etmeyin. Babamin bana dedigi gibi ’Ah edersin zaman etmez’. Onlari kaybettiginiz zaman degil, onlar hayattayken kiymetini bilin ve onlarin yasamis olduklari tecrübelerden istifade etmeye çalisin. Bu ülkenin gerçek serveti sizlersiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk onun için Cumhuriyet’i sizlere emanet etmis. Bütün degerlerimize, Cumhuriyetimize, devletimize, ailelerinize sahip çikmanizi istiyorum. Hepinizi tebrik ediyorum. Yeni çikacaginiz yolda hepinize basarilar diliyorum. Sag olun var olun iyi ki varsiniz" diye konustu.

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Baskani Niyazi Akdas ise konusmasinda sanayicilerden olusan bir yönetim kurulu tarafindan yönetilen ve diger egitim kurumlarindan farkli olmasi için yillardir büyük emek harcanan ASO Teknik Koleji’nin Türkiye’de klasik "meslek lisesi" egitiminin ötesine geçmek ve gelecegin bilim adamlarini, Türk sanayisinin ihtiyaç duydugu donanimli ve yüksek ahlakli üretken ve yenilikçi mühendisleri ve teknisyenleri yetistirme hedefleri ile kuruldugunu aktardi. Teknolojinin getirecegi yeni gelismelere genç nesli hazirlamanin sanayicilerin ve egitimcilerin en önemli görevi oldugunu belirten Akdas, "Akilli fabrikalarin, makinelerin ve robotlarin hayatimiza girdigi yeni dijital hayatta yeni teknolojileri, yeni dijital gelismeleri çok iyi kavramak ve yeni projeler üretmek zorundayiz. Ülke olarak bizi hedeflerimize tasiyacak sizlerin milli ve manevi degerlerin bilincinde, sosyal ve kültürel yönü güçlü, bugünü yasayan ve gelecegi planlayan niteliklere sahip oldugunuza yürekten inaniyorum. Bugün hayatiniz boyunca hiç unutmayacaginiz sayili günlerden biri olacak. Üniversite hayatinizda hepinize basarilar diliyorum. Basarilariniz daim olsun. Yolunuz ve bahtiniz her zaman açik olsun. ASO Teknik Koleji olarak mezun olan gençlerimizi yürekleri vatan ve millet sevgisi dolu, Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli, saglam karakterli, sorumluk sahibi, yarinlarimizi emanet edebilecegimiz bireyler olarak hazirlama gayreti içinde olduk. Sizlerin aldiginiz bu egitimi daha iyi noktaya getireceginizden süphem yok. Vataniniza, ülkenize ve milletinize bagli olun, onu yüceltmek için çalisin. Bu ülkenin ve milletin menfaatleri sizlerin ortak paydasi olsun. Sizlere yeni hayatinizda basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

Diploma töreninde okul birincisi Ridvan Uslu, ikincisi Yaren Uyar ve üçüncüsü Oguz Kaan Ergül’e ASO Baskani Özdebir, OSB Baskani Niyazi Akdas ve ASO Egitim Kurulu üyeleri tarafindan diplomalariyla birlikte çesitli hediyeler verildi.

Tören, temsili diplomalarin dagitilmasi ve keplerin firlatilmasiyla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile