ASO Teknik Kolejinde Yeni Egitim Ve Ögretim Yilinin Ilk Ders Zili Çaldi

ASO Teknik Kolejinde Yeni Egitim Ve Ögretim Yilinin Ilk Ders Zili Çaldi

Ankara Sanayii Odasi Teknik Koleji’nde 2023-2024 egitim ve ögretim yilinin ilk ders zili çaldi.

Ankara Sanayi Odasi 1. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde egitim veren ASO Teknik Koleji’nde “Iyi bir akademik egitim, iyi bir mesleki egitim, iyi bir yabanci dil egitimi, gelistirilmis kisilik” hedefleri çerçevesinde yeni egitim ve ögretim yilinin ilk ders zili çaldi. Yeni egitim ve ögretim yilinin açilisina ASO Yönetim Kurulu Baskani Seyit Ardiç, ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, ASO Baskan Vekili Ercan Ata, ASO Egitim Kurulu Üyeleri, Bölge Müdürü Cüneyt Çalik, okul idarecileri ile ögretmen ve ögrenciler katildi.

Yeni egitim ve ögretim yilinin açilisinda konusan ASO Baskani Ardiç, Türkiye’nin geleceginin insan kaynaginin en üst seviyeye gelmesiyle yükselecegini söyledi.

Türkiye’yi çagdas yetkinliklere sahip gençlerin kalkindiracagini belirten Ardiç, daha iyi bir gelecegin yüksek teknolojili üretimden ve rekabetçilikten geçtigini kaydetti.

Ardiç, ASO Teknik Koleji’nde modern mesleki egitimler verildigine de dikkati çekti.

Ardiç, ASO Teknik Koleji’nde 21’inci yüzyilin becerilerini edinen, fen ve teknolojiyi birlestirme pratigini de kullanabilen gençlerin yetistigini dile getirdi. Kolejin kurulusundan bugüne kadar erdemli ögretmenlerin görev yaptigini belirten Ardiç, “Ulusal ve uluslararasi alanlarda elde ettigi basarilarla adindan gururla bahsettiren okulumuz, kazanimlarina daima yenilerini ekleyerek yüz akimiz oldu. Bugün yeni bir akademik yila basliyoruz. Insanin en degerli varlik, sevginin en büyük güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emegin en yüce deger, egitimin en vazgeçilmez hizmet oldugu siariyla çiktigimiz bu yolda; gençlerimizi inanç ve kararlilikla gelecege hazirlama zamanidir” ifadelerini kullandi.

Ardiç, Tevfik Fikret’in ‘Ugras, didin, düsün, ara, bul, kos, atil, bagir; durmak zamani geçti, çalismak zamanidir’ sözlerine atifta bulundu. Çalismanin önemine dikkati çeken Ardiç, ögrencilerin içindeki cevheri ASO Teknik Kolejinde kesfedecegini belirterek, “Yaraticilikla, farkindalikla ve sorumlulukla ögrenmek ve üretmek. Bu güzel dünyayi gelecek nesiller için de sürdürülebilir kilmak. Iste bunun için, simdi çalismak zamani. Ülkemizin gerçek serveti sizlersiniz. Inaniyorum ki sizler, güvenimizi bir mesale gibi tasiyarak ülkemizi daha ileri seviyelere ulastiracaksiniz” diye konustu.

ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek ise söz konusu kolejde ögrencilerin son derece iyi egitim alacagindan bahsetti. Ögrencilerin bilmedikleri her seyi ASO Teknik Kolejinde uygulamali egitimlerle ögrenecegini belirten Tütek, söz konusu kolejde egitimin dolu dolu geçecegini kaydetti.

Ögrencilerin her zaman arkasinda olduklarini dile getiren Tütek, ASO 1.OSB’deki bütün fabrikalarin ögrencilere açik oldugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile