Tasavvuf müziği sanatçısı Agah'ın (Agah Terzi) seslendirdiği ilahiye kum sanatı ile görsel zenginlik kazandırılan klipte, Hazret-i Muhammed'in Medine'de bir bayram günü sokakta oynayan çocuklardan ayrı, tek başına ağlarken gördüğü bir çocukla konuşması ve çocuğu evine götürüp evlat edinmesi anlatılıyor.
Agah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orijinali de Arapça olan ilahiyi ilk defa çocukluk yıllarında Hafız Mahmud Hataylı'dan dinleyip ezberlediğini ve konserlerinde her zaman okuduğunu aktararak, "Onu taklit ederek okumaya çalışıyordum. Hataylı, Arapça ilahilerde son dönemde yetişmiş en büyük üstat diyebiliriz. Tekkelerde, mevlid meclislerinde, Arapça ilahileri okuyan en meşhur kişidir. Yaklaşık 10 yıl önce vefat etti ama kayıtları elimizde hala elimizde var" diye konuştu.
İlahiyi konserlerinde okumadan önce Türkçesini dinleyenlere anlattığını ve hissetmelerini istediğini kaydeden Agah, "İlahiyi okurken, beni çok etkilediği ve bir yerden sonra ağlamaya başladığım için tamamını okuyamıyordum. Bir gün Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez'in de bulunduğu bir konser verdik. Sayın Görmez, 'Konser bu kadar mı, başka yok mu?' diye sorunca bu eseri okuduk ve ardından bir başka ilahi ile programı bitirdik. Sayın Görmez bu ilahiyi dinleyince 'Hıtamühu misk' dedi ve klip haline getirmemizi istedi. Diyanet İşleri Başkanımızın tavsiyesi üzerine, Asr-ı Saadet'te bir yetimin yaşadığı güzel hikayeyi anlatan bu ilahiyi klip haline getirmeye karar verdik" ifadelerini kullandı.
Agah, eserin aslında bir Hadis-i Şerif olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Eser içinde kendim görünmek istemedim. Görsel olarak nasıl bir eser ortaya çıkarabileceğimizi düşünürken, kimsenin itiraz etmeyeceği bir yol bulduk ve kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas'ın kumla yaptığı çalışmayla görsel hale getirdik. Kimin okuduğunu merak edenler için klibin arasında benim görüntülerimi koyduk. Asıl önemli olan hikayenin kendisidir."
- "Klibin amacı yetimlere sahip çıkmak"
Arapça bir ilahiyi klip haline getirme amaçları hakkında ise Agah, "Asr-ı Saadet'te yaşanmış olan bu hikayeyi klip haline getirmemizdeki maksat, bilhassa Peygamber Efendimiz'in bir yetim olduğu gerçeğiyle birlikte yetim çocuklara daha çok önem verilmesini sağlamaktır. Cenneti çok uzaklarda aramaya gerek yok. Çok yakınımızdaki bir yetim çocuğun mutluluğu, bize belki cennetin kapılarını açacaktır. Ben bu hikayeyi dinlerken bile bu kadar etkileniyorsam, bir yetim çocuğun bunu yaşadıktan sonra etrafındaki insanların duyarsız kalmasının ne kadar acı verici olduğunu düşünebiliyorum. Peygamber Efendimiz'in bir yetimi sahiplenmesinin bugün de örnek olması gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Anadolu'da eskiden beri her akşam bir yetimi sofraya alma geleneği olduğunu söyleyen Agah, "Her sofrada her akşam bir yetim ağırlamak, Peygamber Efendimiz'in sünneti. Sünnet olduğunu bilmeseler de Anadolu insanı tarafından bir gelenek haline gelmiş. İHH ramazan ayının 15'inin Dünya Yetimler Günü olarak anılmasını İslam İşbirliği Teşkilatına teklif etti ve kabul edildi. Bu geleneği yeniden gündeme getirmemiz lazım. Dünyada ve ülkemizde çok fazla yetim var. Bu yetimlere sahip çıkmak için bu klibi yaptık" şeklinde konuştu.
'Asr-I Saadet'in Yetimi' Klip Oldu
Hazret-i Muhammed'in Medine'de bir bayram günü görüp evine götürdüğü, karnını doyurup giydirerek evlat edindiği yetim çocuğun hikayesi, Arapça klip haline getirildi.