Asrin Felaketinde Hasar Alan 500 Yillik Tarihi Cami Ibadete Açildi

Asrin Felaketinde Hasar Alan 500 Yillik Tarihi Cami Ibadete Açildi

Hatay’da asrin felaketinde hasar alan ve restore edilen Sarimiye Camii, restorasyon çalismalarinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan ibadete açildi.

Hatay’in Antakya ilçesinde bulunan ve 16. yüzyilda insa edilen Sarimiye Camii, asrin felaketinde hasar almisti. Depremin yaralarinin sarildigi kentte 500 yillik tarihi caminin restorasyonu için çalisma baslatilmisti. Vakiflar Genel Müdürlügü tarafindan restore edilen tarihi caminin açilisi, "Vakiflar Genel Müdürlügünün Kurulusunun 100. Yili" temasiyla 06-10 Mayis 2024 tarihleri arasinda kutlanacak olan Vakif Haftasi etkinlikleri kapsaminda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla telekonferans yöntemiyle gerçeklestirildi.

Tarihi caminin ibadete açilisina; Hatay Valisi Mustafa Masatli, Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Öntürk, Antakya Belediye Baskani Ibrahim Naci Yapar ve il protokolü katildi.

Asrin felaketinde Hatay’da 81 eserin zarar gördügünü ve bunlardan 59’unun restorosyan isleminin basladigini dile getiren Vali Masatli, "6 Subat’ta yasanan asirlarin depremiyle birlikte ilimiz her bakimdan ciddi yaralar aldi. Bu yaralarin sarilmasi için ilimizde Cumhurbaskanimiz tarafindan imar, ihya ve insa çalismasi devam ediyor. Her alanda çalisma yürütmemizle birlikte özellikle 6 Subat’taki depremlerde maalesef kültürel degerlerimizde ciddi bir hasar gördü. Bizim burada Vakiflar Genel Müdürlügümüze ait 81 tane eserimizde tahribat olustu. Bunlarin 59 tanesinde restorasyon islemini baslattik. 22 tanesinde de proje çalismalari devam ediyor. Kurtulus Caddesi’nde bulunan Hünkar Mescidimizi açmistik. Bugün de Sarimiye Camii’ni Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle açmis bulunuyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile