Başvurunun kabulü sonucu Assange`ın davası İngiltere`de en üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesi`nde görülecek. Assange böylece şimdilik İsveç`e iade edilmekten kurtuldu.
Julian Assange`ın İsveç`te iki kadına tecavüz ve cinsel saldırı suçundan yargılandığı ve İsveç`e iadesinin tartışıldığı davaların anayasa mahkemesi tarafından tekrar incelenmesi kararı alındı. Julian Assange mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada "Mağdur olmuş birçok aile İngiltere`de, diğer ülkelerde, Avrupa`da adalet için mücadele ediyor. Bugün İngiliz parlamentosu aralarında benim de bulunduğum sınır dışı edilecek insanları görüşüyor. Bugün yüksek mahkeme benim durumumun toplum için genel bir önemiolduğuna ve diğerleri için de bu davanın örnek olabileceğine karar verdi. Bence alınan karar doğru bir karar ve bunun için minnettarım. Benimkisi adalet için uzun bir mücadele ve diğerleri hala mücadele ediyor" ifadelerini kullandı. Julian Assange, destekçilerinin çığlıkları arasında mahkeme binasından ayrıldı.
40 yaşındaki Avustralya vatandaşı ve bilgisayar programcısı Julian Assange, Amerikan ordusunun Irak ve Afganistan`daki operasyonlarıyla ilgili gizli bilgileri ve Amerikan Dışişleri Bakanlığı`nın gizli yazışmalarını Wikileaks sitesinden yayınlamıştı. Julian Assange, Wikileaks`ın ABD diplomatik iç yazışmalarını ifşa etmesinin tehlike yarattığı yolundaki görüşleri reddetmiş ve kuruluşun siyasi reformlara yardım amacında olduğunu savunmuştu. İsveç`te bir kadına tecavüz ve bir kadına cinsel tacizde bulunduğuiddiaları nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Assange, İngiltere`de göz hapsine alınmıştı
Anayasa Mahkemesinin 2012 yılının Mayıs ayında temyiz duruşmasını yapması bekleniyor
Assange'ın Davası Anayasa Mahkemesi'ne Taşındı
Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange`ın bugün yüksek mahkemeye yaptığı başvuru kabul edildi.