Astana'da, cumhuriyetin 87. yıldönümü resepsiyonu verildi

Cumhuriyetin 87.yıldönümü kutlamaları münasebetiyle, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türkiye Büyükelçilik binasında resepsiyon verildi.

İki ül

Cumhuriyetin 87.yıldönümü kutlamaları münasebetiyle, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türkiye Büyükelçilik binasında resepsiyon verildi.

İki ülke milli marşlarının söylenmesinin ardından Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçisi Lale Ülker, dost ve kardeş ülke Kazakistan'da görev yapmaktan duyduğu gururu ve memnuniyeti dile getirdi. Ülker, "Astana'nın en güzel yerinde büyükelçiliğimize bu arazinin tahsisinden ve inşaatı sırasında sağlanan destek ve yardımdan ötürü başta Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e ve yetkililere şükranlarımı sunarım. Türk-Kazak dostluğunun kökleri derin ve sağlam tarihi temellere dayanmaktadır. Türkiye, Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkedir. Türk-Kazak ilişkileri altın çağını yaşıyor." dedi. Ayrıca, kardeş ve dost ülke Kazakistan'ın uluslararası örgütlere başkanlık etmesinden özellikle de AGİT devlet ve hükümet başkanları zirvesinin Aralık ayında Astana'da yapılacak olmasının Türkiye'yi ve kendisini gururlandırdığını söyledi.

2009 yılında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında imzalanana Stratejik Ortaklık Anlaşması'yla yeni bir boyuta taşınan Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin ekonomik, ticari, kültürel ve diğer alanlarda mükemmel düzeyde seyrettiğini belirten Büyükelçi Ülker, Türk işadamlarının Kazakistan'daki yatırımlarının 2 milyar doları geçtiğini söyledi.

Resepsiyona katılan Kazakistan Kültür Bakan Yardımcısı Kayırbek Öskenbayev, Türkiye'nin Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu belirterek bu tarihi hadisenin iki ülke ilişkilerin temelini oluşturduğunu söyledi. Kazakistan'ın kalkınmasında Türk şirketlerinin büyük emekleri olduğunu söyleyen Öskenbayev, Astana'nın siluetinde Türk şirketlerinin damgası olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçisi Lale Ülker'in ev sahipliği yaptığı resepsiyona yerli, yabancı ve Astana'da yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

Resepsiyon, 25 Mayıs'ta açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılan yeni elçilik binasında düzenlendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile