ASÜ'de 12 Dönümlük Alana Farkli Türde 350 Adet Fidan Dikildi

ASÜ'de 12 Dönümlük Alana Farkli Türde 350 Adet Fidan Dikildi

Bahar döneminin gelmesiyle birlikte Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) yürütülen agaçlandirma ve yesillendirme faaliyetleri hiz kazandi. Yedinci etap kampüs altyapi çalismalari kapsaminda 12 dönümlük alana farkli türde 350 adet fidan dikildi.

Rektörlük otoparki karsisinda olusturulan agaçlandirma sahasinda gerçeklestirilen fidan dikme etkinliginde konusan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Aribas, hem yeni dönem peyzaj çalismalari hem de kampüsün genelindeki yesil alan varligi hakkinda bilgiler verdi. Yedinci etap kampüs altyapi çalismalarinin farkli faaliyetleri içerdigini, bunlardan birisinin de 12 dönümlük alani agaçlandirmak oldugunu dile getiren Aribas, “Bir süredir bu alani agaçlandirmak için saha hazirlama çalismalarimiz devam ediyordu. Bu kapsamda 80 santimetre yüksekliginde, bitki yetistirmeye müsait bir dolgu zemin olusturuldu. Sahanin hazirlanmasinin ardindan ‘Kampüse Bahar Geldi’ sloganiyla harekete geçtik ve hem ögrencilerimizin hem de akademik ve idari personelimizin emekleriyle fidanlari toprakla bulusturduk. Çok verimli bir çalisma oldu” dedi.



Yil sonunda kisi basina düsen agaç sayisi 2,11 olacak

Kampüsteki yesil alan varliginin 520 bin metrekareye ulastigini, bunun 360 bin metrekaresini çim, 160 bin metrekaresini de agaçlandirma alanlarinin olusturdugunu dile getiren Prof. Dr. Alpay Aribas, “Yesil alanlarimizda toplam 40 bin agaç bulunmakta olup, kisi basina düsen agaç sayisi ortalamasi 1,83 seviyesindedir. Agaç sayisini ve yesil alan varligini arttirmak için belli bir program dahilinde çalismaya devam ediyoruz. Bu yil içerisindeki hedefimiz 6 bin 250 adet yeni fidani daha toprakla bulusturmak. Yila iliskin çalismalarimiz tamamlandiginda kampüsümüzde kisi basina düsen agaç sayisi ortalamasi 2,11’e yükselecek” dedi.

ASÜ Rektörü Aribas, konusmasinin son bölümünde çalismalara katki sunan herkese tesekkür etti ve bitki yetistirme açisindan zor bir toprak yapisina sahip olmalarina ragmen samimiyet ve sabirla yesillendirme faaliyetlerini sürdüreceklerinin altini çizdi.

Yapilan açiklamanin ardindan leylandi, mavi servi, sedir, akçaagaç, ihlamur, akasya, disbudak, kavak, igde ve çesitli meyve fidanlarinin dikimi gerçeklestirildi.

Can sularinin verilmesinin ardindan fidanlarin üzerine, diken kisilerin isimlerinin yazili oldugu plakalar asildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile