ASÜ'de 62 Ögrenci Beyaz Önlük Giyerek Meslege Ilk Adimini Atti

ASÜ'de 62 Ögrenci Beyaz Önlük Giyerek Meslege Ilk Adimini Atti

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesinden mezun olan 62 ögrenci beyaz önlüklerini giyerek meslege ilk adimlarini atti.

ASÜ Veteriner Fakültesi’ne bu yil baslayan 62 ögrenci için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” yapildi. Fakülte Konferans Salonu’ndaki etkinlikte konusan Rektör Sahin, bir isi basariyla yapabilmenin en temel formülünün o ise asik olmak oldugunu söyledi.

Bireyin çalistigi kuruma, is yerine, memleketine, ülkesine âsik biçimde is yapmasi halinde hem mutlu hem de basarili olacagina dikkat çeken ASÜ Rektörü Sahin, bunun için de gönül dünyasini gelistirmek gerekliliginin altini çizdi. Aksaray’in en önemli sahsiyetlerinden birisinin Somuncu Baba oldugunu ve onun yetistirdigi talebelerden birisi olan Haci Bayram-i Veli’nin, gönüllerin imari ile sehirlerin imari arasinda bir baglanti kurdugunu dile getiren Prof. Dr. Sahin, “O, gönlü güzel olmayan insanlarin ortaya çikartacagi islerin, sehirlerin, yapili çevrenin de kiymetinin olmayacagini belirtir. Bu nedenle önce gönlümüzü güzellestirmeliyiz” dedi.

Tarim, hayvancilik ve gida konusunun insanlik için önemine atifta bulunan Rektör Sahin, “Tarim ve hayvancilik çok önemli bir alan. Bir profesör olmazsa hayat devam edebilir ancak tarim ve hayvancilik yani gida olmazsa hayat devam etmez” seklinde konustu.



Odaklanilmasi gereken esas nokta insani degerler olmali

Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Cemal Darilmaz da teknoloji ve degerler ekseninde bir konusma yapti. Yapay zekanin artik hayatin pek çok alaninda kullanildigini ve pek çok bilimsel çalismada da bu hususa vurgu yapildigini belirten Darilmaz, “2020 yilinda dermatoloji üzerine yapilan bir bilimsel arastirma var. Bu çerçevede deri hastaliklarina iliskin bazi fotograflar, kanser tanisi konmasi için yapay zekâya ve hekimlere veriliyor. Yapay zekâ yüzde 95 oraninda dogru teshis koyarken, hekimler yüzde 85 oraninda dogru teshiste bulunabiliyor. Evet, yapay zekâ bizleri bir noktaya tasiyor ama esas odaklanmamiz gereken yer insani degerler olmali. Sevgi, saygi, nezaket, is ahlaki. Egitim-ögretim süresi boyunca bu degerler ekseninde ögrencilerimizin kendilerini yetistirmesi gerekiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile