ASÜ'de Model Uçak Kursu Uçus Uygulamasiyla Tamamlandi

ASÜ'de Model Uçak Kursu Uçus Uygulamasiyla Tamamlandi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, Türk Hava Kurumu (THK) ile birlikte havacilik alanina iliskin farkli etkinlikler düzenlemeye ve ASÜ’nün bu konudaki potansiyelinin gelisimine dair çalismaya devam edeceklerini söyledi.

ASÜ-THK isbirligi ile düzenlenen “Model Uçak Rehber Ögretmen Baslangiç Kursu” uçus uygulama etkinligi ile tamamlandi. Havaciliga ilgi duyan akademisyenler, ögretmenler ve ögrencilerden olusan 36 kursiyerin katildigi etkinligin kapanis töreninde konusan Rektör Sahin, Spor ve Saglik Alaninda Ihtisaslasma Koordinatörlügü araciligi ile gerçeklestirilen etkinligin devaminin gelecegini, farkli taleplerin degerlendirmeye alindigini söyledi.

Salgin kosullari nedeniyle etkinligin bir takim kisitlamalarla yapilabildigine dikkat çeken ASÜ Rektörü Sahin, “Hizli sekilde salgin kosullari normallesiyor; asilama hususunda devletimiz çok önemli basarilara imza atiyor. Insallah önümüzdeki Eylül ayi itibariyle hem normal egitim sürecine baslamis olmayi hem de etkinliklerimizi sayica, nitelik olarak ve katilim bakimindan daha verimli bir hale getirmis olmayi umut ediyoruz. Egitim çalismalarina emek veren herkese çok tesekkür ediyoruz. Hepimiz açisindan farkli ve güzel bir deneyim oldu” dedi.

THK Egitmeni Fatih Düzenci ise THK Model Uçak Okulu olarak yilda yaklasik 3 bin kursiyere farkli alanlarda egitimler verdiklerini dile getirdi. Yapilan konusmalarin ardindan kursiyerler, uzmanlar esliginde, egitim süresince yaptiklari maket uçaklari uçurdu. Kol gücüyle firlatilan yaklasik 300 gram agirligindaki uçaklar, ipli bir mekanizma araciligiyla tetiklendi ve yükselmesi saglandi. ASÜ Stadyumu semalari etkinlik süresince renkli görüntülere sahne oldu. Yaklasik bir hafta süren egitimler boyunca kursiyerlere kirlangiç planör ve ata model uçaklarin yapimi konusunda teorik ve uygulamali dersler verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile