Asü, Gtap Eğitim Programına Ev Sahipliği Yapıyor

Asü, Gtap Eğitim Programına Ev Sahipliği Yapıyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Ekonomi Bakanlığı ve Aksaray Üniversitesi işbirliğiyle, 19-24 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan GTAP (Küresel Ticaret Analizi Projesi) Eğitim Programına ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl 21’ncisi düzenlenen ve dünyanın 20 kadar ülkesinden 30 uzman ve araştırmacının katılacağı eğitim programı, bu yıl ilk defa Türkiye’de yapılacak. Rektör Acar yaptığı açıklamada, söz konusu eğitim programının bu yıl Türkiye’de yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “GTAP eğitim programı başta bölgesel ekonomik bütünleşmeler olmak üzere, ekonomi politikalarındaki değişmelerin ülke ekonomilerine yapacağı etkileri analiz etmeye yarayan, hesaplanabilir genel denge modeli eğitimi veren, bugüne kadar OECD, Dünya Bankası, FAO gibi uluslararası kuruluşlarda, çok sayıda ülkenin Ekonomi, Ticaret ve Tarım Bakanlıklarında, Tarımsal Araştırma Enstitülerinde çalışan yüzlerce uzman ve araştırmacıya eğitim vermiş olan bir program. Ekonomi Bakanlığımızda çalışan çok sayıda uzman da bu eğitimi aldı, bu yıl da alıyor. Ülkemizin araştırma yapma ve araştırmacı yetiştirme kapasitesine bu yolla katkı yapabilmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Rektör Acar, daha önce ABD, Almanya, Danimarka ve İsviçre gibi ülkelerde düzenlenmiş olan programın Türkiye’de de yapılmasını sağlamak için çok çaba sarf ettiklerini, sonunda bunu başarmış olmanın sevindirici olduğunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile