ASÜ Ögrencileri Gazze Nöbetine Basladi

ASÜ Ögrencileri Gazze Nöbetine Basladi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ögrencileri Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini protesto etmek ve özgür Filistin mücadelesine destek vermek amaciyla kampüste nöbet eylemine basladi. Farkli ögrenci topluluklarinin is birligi ile düzenlenen “Özgürlük için Ribattayiz” eylemi iki gün sürecek ve ögrenciler geceyi kurduklari çadirlarda geçirecek.

ASÜ igdelik alanda bir araya gelen ögrenciler bir basin açiklamasi yapti. Grup adina Islami Ilimler Fakültesi 4. sinif ögrencisi Bedirhan Sag konustu.

7 Ekim Aksa Tufani sonrasinda gelisen olaylari insanlik tarihinin en vahsi katliamlarindan birisi olarak nitelendiren Sag, bu saldirilarin insanlik tarihinin en serefli direnislerinden birisi ile karsilik buldugunu belirtti.

Siyonistlerin, Filistin’de sadece bir halki degil ayni zamanda insani tüm ilke ve degerleri sistematik bir sekilde katlettigini söyleyen Sag, batili devletlerin bu katliama göz yummanin da ötesinde Israil’i açikça desteklemekten çekinmediklerinin altini çizdi. Bu gelismeler yasanirken son günlerde ABD’nin çesitli eyaletlerinde ve üniversitelerinde Siyonizm aleyhine gösterilerin yogunlastigina dikkat çeken Bedirhan Sag, “Amerika’nin önde gelen 25’e yakin üniversitesinde devam eden eylemlerde bir taraftan Siyonist vahset lanetleniyor diger taraftan Amerika’nin Israil’e verdigi destek protesto ediliyor” hatirlatmasini yapti. Gazze’de yakilan dirilis ve direnis mesalesinin aydinliginda kendilerinin de eylemlere destek vermek amaciyla bir araya geldiklerini kaydeden Bedirhan Sag, “Onlar, yaptiklari eylemlerle katilleri rahatsiz ettiler. Siyonizm yanlisi tutumlara ve polislerin siddetine ragmen onurlu Filistin direnisine destek verdiler. Yakin tarihin en örgütlü kötülügü olan Siyonizm ile mücadele safinin daha da genislemesi için elimizden ne geliyorsa açik yüreklilikle yapmaliyiz. Dünyanin tüm vicdanli halklarini adalet ve iyilikte bulusmaya, zalimlerin zulmünü suratlarina haykirmaya davet ediyoruz. Bizler de Aksaray Üniversitesi ögrenci topluluklari olarak yasanan bu zulme sessiz kalmiyoruz ve kampüsümüzde ‘Gazze Direnis Nöbetine’ basliyoruz. Inaniyoruz ki insanlik vicdani Siyonizm’i yenecektir” dedi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ve ASÜ Ögretim Üyesi Mehmet Sami Yildiz’in yaptigi duanin ardindan nöbet basladi.

Ögrenciler geceyi kurduklari çadirda geçirecek. Eylem 8 Mayis 2024 günü ikindi saatinde sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile