Asure Programinda Birlik Ve Beraberlik Vurgusu

Asure Programinda Birlik Ve Beraberlik Vurgusu

Malatya’nin Arguvan Ilçe Müftülügü tarafindan Muharrem Ayi dolaysiyla asure ikrami yapildi. Konusmalarda ise birlik ve beraberlik vurgusu yapildi.

Hursit Eren Parki’nda düzenlenen asure ikrami öncesinde Din Görevlileri Mehmet Ali Korkmaz, Furkan Çubuk ve Mehmet Obus tarafindan, Kur’an-i Kerim ve ilahiler okundu.

Programda konusan Kaymakam Gökhan Dolas, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Islam aleminin birlik ve beraberlige daha çok ihtiyaç duydugu bugünlerde bu tür etkinliklerin önemli oldugunu belirtti.

Ilçe Müftüsü Musa Beyazyüz ise, Muharrem Ayi’nin öneminden söz etti. Beyazyüz, “14 asir önceydi. Gözlerini ihanet ve makam hirsinin bürüdügü zalimler güruhu alemlere rahmet Efendimiz (s.a.v)’in sevgili torunu Hz. Fatima’nin gözbebegi Hz Hüseyin Efendimizi ve Ehl-i Beyt-i Mustafayi Kerbela denilen yerde önce susuz biraktilar sonra da aç kurtlarin sürüye saldirdigi gibi acimasizca saldirdilar. Evet onlar Peygamber Efendimizin” Koyun sürüsüne dalmis iki aç kurdun, sürüye verecegi zarar kisinin mal ve mevki (servet ve söhret) kazanma hirsinin, dinine verecegi zarardan kesinlikle daha agir degildir.” Hadisi serifinde isaret ettigi gibi ancak üç yil sürecek dünya menfaatine ve nefislerinin kötü arzularina aldandilar hem kendilerine yazik ettiler hem Müslümanlar arasinda büyük bir fitne çikardilar. Peygamber torununu sehit edenler dünyada kötü bir nam ahirette de agir bir hesapla karsi karsiya kalirken Hz Hüseyin Efendimiz zillet içerisinde yasamaktansa izzet sahibi olarak ölmeyi geçici dünya menfaatleri yerine kalici olan ahiret yurdunda Peygamber Efendimizin müjdesine nail olup Cennet gençlerinin efendisi olmayi hak kazanmistir. Ne mutlu Hz Hüseyin gibi ebedi hayat olan ahireti kazanmak için çalisanlara, ne yazi ki nefsi emaresine aldanip sadece dünya için çabalayanlara” dedi.

Ilçe Müftüsü Musa Beyazyüz, Ilçe Bozburun (Parçikan) Mahallesi Dernek Baskani Celal Kaplan’in ise, asure ikramina sponsor olmasindan dolayi tesekkür de etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile