Aşut, Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı'nı Kutladı

Aşut, Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı'nı Kutladı

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türk denizciliğini gelecek nesillere daha gelişmiş bir halde bırakmayı sağlayacak çalışmalar yapmak ve projeler üretmenin görevleri olduğunu belirterek, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.

MTSO Başkanı Aşut, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, denizciliğin Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez bir sektör olduğunu vurgulayan Aşut, “Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinden Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar ekonomik anlamda her zaman yabancıların hakimiyetinde kalmış olan karasularımız için 1 Temmuz tarihi çok önemlidir. 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası ile Türkiye kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etmiş ve denizlerini yabancıların kontrolünden ve tekelinden kurtarmıştır. Denizcilik sektörümüz, gemi inşası başta olmak üzere yatçılık, kıyı tesisleri ile turizmi, balıkçılık ve gıda sektörlerini destekleyen çok önemli bir ekonomik değerdir. Bugün bizlere düşen görev, denizciliğimizi gelecek nesillere daha gelişmiş bir halde bırakmamızı sağlayacak çalışmalar yapmak ve projeler üretmektir” dedi.

MTSO olarak denizciliğin gelişmesi için yapılan her çalışmayı önemsediklerini ve desteklediklerini kaydeden Aşut, “Denizcilerimiz başta olmak üzere deniz kenti İçel’in 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, ülkemize denizlerini tekrar armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile