Ata Tohum Kavilca Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Ata Tohum Kavilca Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Ardahan’da Ata Tohum Kavilca Üretiminin Yayginlastirilmasi Projesi çerçevesinde 2022 yili içerisinde yapilacak çalismalar öncesinde UNO firmasi ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü arasinda degerlendirme toplantisi yapildi.

Ata Tohum Kavilca Bugdayinin ana vatani olan Ardahan’da atalik kavilca tohumunu yayginlastirmak için çalismalar devam ediyor. Ardahan merkez, Damal, Çildir, Hanak ve Göle ilçelerinde atalik kavilca tohumunun üretim alanlarini artirmak amaciyla UNO firmasiyla isbirligi proje çerçevesinde yapilan toplantida; 2022 yili DITAP sözlesme içerikleri, iyi tarim uygulamalarini hayata geçiren çiftçi sayisini 100’e çikarilmasi, TARSIM (Tarim Sigortalari Havuzu) konularinda karsilik talep ve istisare yapildi.

Toplantiya Il Müdür Yardimcisi Soner Fuat Yilmaz, DITAP Bakanlik Koordinatörü Zeki Seyran, Bitkisel Üretim Sube Müdürü Mustafa Aydin, Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Akin Saraçoglu, Çildir Ilçe Müdürü Merve Yilmaz, DITAP Il Sorumlusu Deniz Altin ve Ziraat Mühendisi Burcu Koç, Ziraat Mühendisi Adem Doymaz katilim saglarken, UNO firmasindan Satin Alma Müdürü Özge Güler ve Direktör Ozan Ekin Yamen katildi.

Karsilikli degerlendirmelerin yapilarak projenin sürdürülebilirligi konusunda is birliginin devam ettirilmesi karari alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile