Atakent Kum, Su, Spor ve Kültür Şenliği Başladı

Atakent Kum, Su, Spor ve Kültür Şenliği Başladı

Mersin`in Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesinde bu yıl 12.

`si düzenlenen Kum, Su Spor ve Kültürel Şenliği başladı.

Sahilde kurulan platformda gerçekleştirilen programlar, protokol konuşmalarıyla başladı.Alanı dolduran kalabalığa seslenen Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, şenliği düzenlemekteki amaçlarının turizmi geliştirmek olduğunu söylerken, sezonu uzatmak için de bu yıl şenlik tarihinde değişiklik yaptıklarını belirtti.

Atakent`i Akdeniz`in en güzel cazibe merkezi yapmak için çaba gösterdiklerini kaydeden Uslu, beldenin tanıtımına çok önem verdiklerini, bu kapsamda düzenlenen festivalde birbirinden değerli sanatçıları ağırlayacaklarını söyledi.

Daha önceki yıllarda 20 Ağustos`ta sona eren turizm sezonunu Eylül ayının sonuna çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Uslu, "Biz Türkiye`de bir ilki gerçekleştirip bölgemizi en güzel cazibe merkezi haline getireceğiz. Sezon öncesi yine tanıtıma ağırlık verdik. Tarım konusunda Silifke artık istenilen noktada anca yeteri kadar ekonomiyi canlandırmıyor. Atakent turizmde Silifke`nin başkenti konumunda, Beldemize sahip çıkarsak gelecekte inanılmayacak kadar güçlü bir turizm cenneti durumuna gelecektir" dedi.

Beldede bulunan konutların yanı sıra otel, pansiyon, motel ve çadırlarda kalan 300 bine yakın vatandaşa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını vurgulayan Uslu, "Kış mevsiminde 5 bin 600 gibi az olan nüfusumuz yaz mevsiminde kat kat artarak yerli ve yabancı turistlerle birlikte 300 bini bulmaktadır. Gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamak için gerek belediye gerekse yöre halkı olarak büyük çaba göstermekteyiz. Geçen yıl beldemizden memnun kalarak giden turistler bu yıl yanlarında akrabalarını,arkadaşlarını ya da dostlarını getirmeleri sonucunda bizlerde beldemizin ne kadar sakin ve güzel bir yer olduğunu kanıtlamış oluyoruz" diye konuştu.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ise, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, sahip olunan güzelliklerin korunması gerektiğinin altını çizdi. Kıyıların korunması lazım diyen Damatlar, "İşletmelerimizin çevre temizliğine dikkat etmesi gerekiyor. Bu güzelliğin burada yaşanması koruma ile mümkün. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu. Beğeniyle izlenen gösterinin ardından Tunahan sahne aldı. Yaklaşık bir saat şarkılarıyla izleyicilere keyifli zaman yaşatan Tunahan`ın ardından Silifkeli genç grup, Grup Ritmix sahne aldı. Gecede son olarak sahneye çıkan Ankaralı Yasemin ile coşan vatandaşlar, hareketli şarkılar eşliğinde gece boyunca oynadı.

Konserlerin sonunda Başkan Hasan Uslu sanatçılara birer plaket takdim edip teşekkür etti.

Programa; Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifke Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Hakkı Köroğlu ve başkan yardımcısı Lokman Eren, MHP Silifke İlçe Başkanı Özer Özel,Taşucu Belediyesi Meclis üyeleri, Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Turan, İl Genel Meclis Üyesi Yahya Yılmaz ve birçok davetli de katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile