Atakum'da Örnek Köyün Açılışı Yapıldı

Atakum Belediyesi, "Örnek Köy" projesi kapsamında altyapı ve üst yapısı tamamlanan Köseli Mahallesi'ndeki hizmetlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Köseli Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Şahin, kendisinin de 10 yaşına kadar köyde yaşadığını ifade ederek, "Ben şanslı insanlardanım. Ömrümün ilk on yılında köyde yaşadım. Şimdi köyler mahalle oldu ama o köy ifadesi uzun süre daha dilimizde kalacak anlaşılan. Açık söylüyorum köylerde yaşayan vatandaşlarımız çok şanslı. Herşeyin doğalını yiyip içmek, şehrin trafiğinden ve stresinden uzak yaşamak cidden bir şans. Bu çalışmalarla köylerimizde yaşam kolaylaşacak. Benim tek isteğim köy evlerimizi koruyalım, doğal yapımızı koruyalım" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ise özellikle köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerde başarılı işler yaptıklarını kaydetti.

"Hizmet bizim işimiz, hizmeti en iyi biz yaparız" diyen Yılmaz, şunları söyledi:
"Hem şehrimizde hem ülkemizde yakalanan enerji işte buradaki heyecanlı işlere yansıyor. Geleceğe bu heyecanla koşuyoruz. Bizler yarın olmayacağız ama gelecek nesiller çalışmalarımızdan bahsedecek. Bizim için önemli olan da budur. Benim köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerimizde vatandaşlarımızdan isteğim, köy yapısını çok kaybetmememiz. Bugün dünyanın en iyi ressamı bir doğa resmi çizmek istese bizim coğrafyamız kadar güzelini çizemez. Böylesi bir güzelliği geliştirmeliyiz ama bunu değerlerimizi de koruyarak yapmalıyız."
Atakum Belediye Başkanı Taşçı da köy statüsünden mahalle statüsüne geçen Köseli'de kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, "Köseli Mahallesi'nde başlattığımız bu kapsamlı çalışma diğer mahallelerimize de örnek olacak. Bu örnek çalışmamız kapsamında altyapıyı iyileştirdik, üst yapıyı güzelleştirdik. Herkese köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerimizde neler yapacağımızı gösterdik" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile