Atakum'da Üreticiye Ceviz Fidani Hibesi

Atakum'da Üreticiye Ceviz Fidani Hibesi

Atakum Belediyesi, kent genelinde tarimi desteklemek amaciyla “Asili Ceviz Fidani Destekleme Projesi” baslatiyor. Projeyle birlikte talep eden üreticilere yüzde 50 hibeli ceviz fidani destegi verilecek.

Atakum Belediyesi ocak ayi olagan meclis toplantisi ikinci oturumu Atakum Belediye Meclisi Baskan Vekili Fikret Can Demir’in baskanliginda gerçeklestirildi.

Mecliste komisyonlardan havale edilen 12 gündem maddesi karara baglandi.

Üretime destek

Meclis gündeminde Atakum Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürlügü tarafindan yürütülmekte olan “Asili Ceviz Fidani Destekleme Projesi” de yer aldi. Üreticilere yüzde 50 hibeli ceviz fidani destegi verecek olan proje oy birligi ile kabul edildi. Proje kapsaminda üreticiler en az 1 dekar ile 4 dekar arasinda arazi tapusu veya hukuken geçerli kira sözlesmesi, hisseli tapularda hissedarlarin en az 5 yil süreli izin verdigine dair taahhütname, çiftçi kayit belgesi, kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi, dilekçe belgeleriyle basvurular yapilabilecek. Basvurular sonrasinda olusturulacak komisyonla hak sahipleri belirlenecek. Verilecek fidan sayilarinin belirlenmesinin ardindan üreticilere ceviz fidani dikim, bakim, budama gibi bilgi notlari da verilecek. Hibeden faydalanmak isteyen yurttaslar 11 Subat 2022 tarihi mesai bitimine kadar Atakum Belediyesi Çözüm Merkezi’ne basvuru yapabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile