Atama Bekleyen Öğretmenler Meb Önünde Eylem Yaptı

Atama Bekleyen Öğretmenler Meb Önünde Eylem Yaptı

Başkent’te kendilerini 'ataması yapılmayan branş öğretmenleri' olarak adlandıran bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto gösterisi düzenledi.

Bakanlık önündeki eyleme, Türk Eğitim-Sen üyeleri de destek verdi. Toplanan grup üyeleri, ‘Çılgın proje bu muydu? Lise öğrencileri nihayet çıldırdı. 4+4+4 dediler, 4+4+0 oldu. Çıldırmamak mümkün mü?’ pankartı açtı. Toplanan grup adına açıklamayı, eyleme destek veren Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptı. Koncuk, bakanlığın, öğretmen atama politikasını eleştirdi.

300 binin üzerinde öğretmenin yıllardır atama beklediğini belirten Koncuk, hükümetin, bu öğretmenleri unuttuğunu savundu. Koncuk, atama bekleyen öğretmenlerin sayısının on yıl önce 70 bin olduğunu, ancak bu sayının hükümet döneminde 350 bine dayandığını söyledi.

Şubat ayında atama beklediklerini belirten Koncuk, 29 Aralık tarihinde geniş katılımlı bir eylem yapacaklarını duyurdu. Açıklamanın ardından, atama bekleyen bazı öğretmenler tepkilerini dile getirdi. Grup üyeleri, basın mensuplarına ve görevli polislere karanfil ile şeker dağıttı.

Eylemciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile