Atanamadılar Tabut Taşıdılar

Atanamadılar Tabut Taşıdılar

Ataması yapılmayan teknik öğretmenler, Ankara’da tabutlu eylem yaptı.

Ataması yapılmayan teknik öğretmenler Başkent'te eylem yaptı. Atanamayan öğretmenler, ‘28 Şubat’ın unutulan mağdurları 80 bin teknik öğretmen 13 yıldır atama ve unvan bekliyor’ pankartları ile Türk Eğitim-Sen’den yürüyerek Milli Müdafaa Caddesi’ne geldi. “28 Şubat’ın mağdurlarıyız”, 3-5 atamayla yerli otomobil üretilmez”, Ücretli köle olmayacağız” sloganlarının atıldığı eyleme, Türk Eğitim-Sen ve Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da katıldı.

Ankara’da ilk defa böyle bir eylem yapıldığını söyleyen Koncuk, öğretmenlerin getirdiği tabutun içerisine Milli Eğitim Bakanlarını koyacaklarını ifade etti.

28 Şubat’ın en büyük mağdurlarının atanamayan öğretmenler olduğunu belirten Koncuk, “Teknik öğretmenleri rezil rüsva ederek mi dünya teknolojisiyle yarışacağız. Ey iktidar, Ey Sayın Başbakan, teknik eğitim yerlerde sürünüyor” dedi.

100 bin teknik öğretmenin işsiz gezdiğini dile getiren Koncuk, manzaranın bir utanç manzarası olduğunu savundu. Şubat ayında atama beklediklerini kaydeden Koncuk, “Şubat ayında atama yapılması bir mecburiyettir, kaçınılmaz bir sonuçtur” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e de seslenen Koncuk, “Eğer atama yapılmazsa, binlerce öğretmeni Ankara’ya yığacağımızdan şüpheniz olmasın” açıklamasında bulundu.

‘Ünvansız gitti rahmetli’ yazılı tabutu taşıyan ve "Ölmeden atanmak istiyoruz" diyen öğretmenler, Başbakan Erdoğan’a hitaben yazılmış en uzun mektubu oluşturdu. Atama engeli oluşturan eylemciler, engeli yıkarak üzerinde diploma yaktı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile