Atasehir'de Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi

Atasehir'de Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi

Atasehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 99. yil dönümünü “Cumhuriyet Gelecegimizdir” diyerek “Haluk Levent ile Kurtalan Ekspres Konseri ve Fener Alayi” yürüyüsü ile kutladi. Coskulu kutlama dron ile havadan görüntülendi.

Cumhuriyet’in 99. yil dönümü Atasehir’de on binlerin katildigi fener alayi yürüyüsüyle kutlandi. 7’den 70’e herkes, tek ses tek nefes, “Cumhuriyet Hepimizin”, “Yasasin Cumhuriyet!” diyerek; Atasehir Meydani’nda bulustu. Coskulu yürüyüse, her yil oldugu gibi bu yil da Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi öncülük etti. Kutlamaya Ilgezdi’nin yani sira CHP Genel Baskan Yardimci ve Istanbul Milletvekili Gamze Akkus Ilgezdi, CHP Atasehir Ilçe Baskani Celal Yalçin, Atasehir Belediye Baskan Yardimcilari, birim müdürleri ile binlerce Atasehirliler katildi.



Haluk Levent konser verdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskusunu yansitan marslar ilçenin cadde ve sokaklarinda ses ve anons araçlarindan yükselerek vatandaslara doyasiya yasatildi. Atasehir meydaninda son bulan yürüyüsün ardindan kurulan platformda, Kurtalan Ekspres ve Haluk Levent sahne aldi. Levent’in sevenleriyle bulustugu gecede vatandaslar da birbirinden farkli sarkilara eslik ederek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ini coskuyla kutladi.

"Cumhuriyet’e olan bagliligimizi bir kez daha gür bir sesle haykiriyoruz"

Atasehir’de düzenlenen etkinlikte konusan Belediye Baskani Battal Ilgezdi, “Bugün burada kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet’e olan bagliligimizi bir kez daha gür bir sesle haykiriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayis 1919’da Samsun’a çiktiktan sonra baslatmis oldugu Kurtulus Savasimizin zaferle sonuçlanmasinin ardindan 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etmistir. Cumhuriyet bizlere birakilan en büyük mirastir. Yasadigimiz müddetçe ona sahip çikacagiz. Cumhuriyet aydinlanmanin adidir. Cumhuriyet 99 yil önce yakilan mesalenin adidir. Cumhuriyet yüreginde tasidigi vatan sevgisiyle cephede canini ortaya koyan en kiymetli emanettir. Gözü yasli analarin, bir kuru ekmekle cephede savasanlarin bagimsizlik ugruna can verenlerin mirasi olan Cumhuriyet hepimizindir. Dayatmalara boyun egmeyen, egemenlige sahip çikan Anadolu halkinin umududur Cumhuriyet. Bizler bu topraklarin evlatlari olarak üzerimize düsen görevi en iyi sekilde yaparak çocuklarimizin aydinlik gelecegi için umutsuzluga kapilmadan mücadele etmeye devam edecegiz. Bütün baskilara ragmen burada olmaya devam edecegiz. Bugün bizlere bu gururu yasatan basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere Cumhuriyet’imizin tüm kurucularini sevgi ve saygiyla aniyorum, saygi ve hürmetlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandi.

Kutlamalara gelen Ayse Aslan isimli vatandas, "Cumhuriyetimizin 99’uncu yilinda kutlama alanina geldik. Ailemizle kutlamak istedik. Atatürk’ün armagani Cumhuriyet her zaman daim olsun. Kutlamalar çok güzel, çok tesekkür ederiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile