Atasehir'de Ihtiyaç Sahipleri Için Olusturulan Sosyal Marketin Resmi Açilisi Yapildi

Atasehir Belediyesi tarafindan ilçedeki ihtiyaç sahiplerine daha iyi hizmet vermek ve daha fazla fayda saglayabilmek için kurulan Sosyal Market’in resmi açilisi Örnek Mahallesinde yapildi. Vatandaslar, sosyal kartlarina yüklenen puan ile bu marketlerden alisveris yapabilecekler.



Atasehir’de su an iki tane olan ve sayisi artirilacak Sosyal Marketler ile, Atasehir’de ikamet eden, ihtiyaç sahiplerine modern sartlarda hizmet sunulmaya çalisiliyor.

Içerisinde gidadan giyime, kirtasiyeden temizlik ve kisisel bakim ürünlerine kadar yüzlerce çesit malzemenin yer aldigi Sosyal Market’te, vatandaslar ihtiyaçlari olan ürünleri kendileri seçip begenerek alabiliyor. Bunun için ihtiyaç sahiplerine birer Sosyal Kart veriliyor.

"Sosyal karta yüklenen puan ile alisveris yapiliyor"

Atasehir Belediyesine basvuran ihtiyaç sahiplerinin sosyal incelemesi tamamlandiktan sonra, kendilerine teslim edilen Sosyal Kartlarina ihtiyaçlari kadar puan yükleniyor.

Vatandaslar, Sosyal Kart ile Sosyal Market’e gelerek kendilerinin veya ailelerinin ister giyecek ihtiyaçlarini, ister sofra ihtiyaçlarini isterse de çocuklarinin kirtasiye ihtiyaçlarini karsilayabiliyorlar.

Ayrica aileleri bilinçlendirme ve farkindalik olusturmayi hedefleyen; ilk yardim, aile içi siddet, çocuk bakimi, hijyen ve temizlik gibi egitimlere katilan Sosyal Kart sahiplerine ek puan saglaniyor.

Sosyal market açilisinda konusan Atasehir Belediye Baskan Yardimcisi Abdullah Der, "Marketin aslinda baslangiç noktasi iki ay önce oldu. Açilisi pandemiden dolayi yapamamistik. Bugüne programlamistik. Simdi Yenisehir Mahallemizde böyle bir market var. Sadece onunla bitmeyecek. 500 bin nüfusa sahip bir ilçe. Talepler çok. Onun için biz bu talepleri vatandasimiza ulastirmak amaciyla böyle bir proje düsündük. Bugüne kadar da asagi yukari 7 bin civarinda insanimiz, marketimizden sadece Örnek Mahallesindeki marketimizden faydalanan insanlarimiz var. Bu marketlerde tiras sabunundan çikolatasina, ayakkabisindan giysisine kadar her seyi var. Yani vatandas geldigi zaman burada ne ihtiyaci varsa aradigini bulabilir" dedi.



Evlenecek çiftlere giyim konusunda yardima dikkat çeken Atasehir belediyesi Sosyal Yardim Isler Müdürü Burcu Der Hasanoglu," Su an Sosyal Marketimizin kadin giyim reyonundayiz. Kadin katimizda ayni zamanda gelinlik reyonumuz da bulunmakta. Burada vatandaslarimiz evlilige adim atacaklarina dair bir basvuru ya da bir evrak gösterdikleri anda istedigi gibi buradan seçip, bedenlerine göre gelinlik alabiliyorlar. Bu gelinlikler kuru temizlemeye gidiyor ve temizlenip vatandasimiza telsim ediliyor. Daha sonra biz tekrardan onlarin dügünleri bittikten sonra geri aliyoruz ve baska genç kizlarimizin hayalini süslemek üzere rafta tekrar onlara yer veriyoruz." seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile